SEGRE

FAUNA POLÈMICA

Ramaders francesos també reclamen frenar els atacs de l’ós Goiat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Representants d’organitzacions agràries franceses han iniciat reunions amb la prefectura dels Alts Pirineus per reclamar solucions davant els atacs a ramats de l’ós Goiat, que fa més d’un mes que està en territori gal. Les entitats demanen de posar en marxa el protocol per a óssos problemàtics, que inclou mesures de dissuasió per apartar-lo de ramats i zones habitades.

El secretari general de la prefectura, Samuel Boujou, va afirmar en declaracions al diari La Depéche du Midi que, si aquest procediment no funiona, “el procés pot conduir a la retirada de l’ós de les muntanyes”. En aquest sentit, va subratllar que “l’Estat defensa els óssos, però també l’agropastoralisme”.

L’exemplar fa més d’un mes que és a França, on el Govern català no pot posar en marxa el pla de captura

L’administració francesa obre per primera vegada la porta a l’expulsió de Goiat després que la Generalitat hagi sol·licitat sense èxit poder capturar-lo en territori gal per canviar-li el collar GPS, que té la bateria gairebé esgotada. Fer-ho és el primer pas per seguir-li la pista mentre obté el vistiplau de la Unió Europea i les administracions espanyoles i franceses per “extreure’l” del Pirineu.

tracking