SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Acord perquè Aran torni a tenir camp de golf després de perdre’l a la riuada fa cinc anys

Llum verda dels més de 60 propietaris de terrenys a Bossòst, on està previst construir-lo || La gran majoria ha donat suport a la cessió temporal de les seues finques per desenvolupar aquest projecte

El camp de golf de Salardú després de la riuada de la Garona, que el va destruir quasi per complet el 2013.

El camp de golf de Salardú després de la riuada de la Garona, que el va destruir quasi per complet el 2013.JOSEP DE MONER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bossòst ha assolit un acord amb la majoria dels més de seixanta propietaris de finques a la zona dels Prats dera Llana per construir un camp de golf als seus terrenys. La gran majoria han acceptat cedir-los al consistori durant trenta anys en règim de lloguer, segons va explicar l’alcalde, Amador Marqués. El primer edil va puntualitzar que el projecte podrà seguir endavant sense les finques dels que no han acceptat, ja que es troben a la perifèria del futur camp i els seus amos podran continuar explotant-les per a usos agropecuaris. Aquest fet obre la porta que la Val d’Aran torni a acollir instal·lacions per a la pràctica d’aquest esport, cinc anys després que la riuada de la Garona destruís el Pitch and Putt de nou forats de Salardú el juny del 2013.

El vistiplau dels propietaris va culminar el mes de juliol passat un llarg procés que va requerir indagacions per part de l’ajuntament per localitzar tots els amos de finques a la zona i, en alguns casos, els hereus d’antics titulars ja difunts. Una vegada trobats, les dos parts van iniciar contactes a començaments d’aquest any per concretar les condicions de la cessió. La intenció de l’ajuntament és que una empresa exploti el futur camp de golf i que assumeixi el pagament del lloguer dels terrenys.

El consistori ha iniciat tràmits per incloure a la normativa urbanística el futur camp de golf, amb l’elaboració d’un estudi d’integració paisatgística. Val a recordar que, l’octubre del 2017, l’ajuntament, la firma d’enginyeria Green Project (que redacta els projectes de viabilitat, urbanístics i de disseny) i la impulsora d’aquesta iniciativa, Pilar Tuneu de Rottier, van firmar el conveni per desenvolupar aquest complex, de 25 hectàrees i nou forats ampliables a divuit en el futur.

tracking