SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

En marxa el pla per convertir en residència l’hotel de Masia Salat

Planificació urbanística per regularitzar edificacions i admetre aquest nou ús a la zona || Inicia els primers passos per sotmetre’s a l’aprovació d’Urbanisme

Imatge d’arxiu de l’hotel Masia Salat, actualment tancat.

Imatge d’arxiu de l’hotel Masia Salat, actualment tancat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques ha donat l’aprovació inicial a un pla especial urbanístic que permetrà habilitar l’antic hotel Masia Salat, tancat des de fa quatre anys, com a residència per a la tercera edat. El document inicia els primers passos de la seua tramitació un any després que un grup d’empresaris de la capital de les Garrigues adquirís aquest immoble per convertir-lo en un equipament geriàtric. Impulsors d’aquesta iniciativa figuren com a promotors d’aquest pla urbanístic juntament amb les empreses propietàries del complex de Masia Salat.

El projecte es troba actualment en fase d’informació pública abans de sotmetre’l a l’aprovació de la comissió d’Urbanisme de Lleida. Admetre l’ús de residència geriàtrica és només un dels aspectes d’aquesta planificació, que pretén regularitzar també instal·lacions ja existents construïdes en el seu dia en terra no urbanitzable (entre les quals el mateix hotel) i establir l’ordenació dels accessos des de la carretera N-240, segons consta en el pla d’ordenació urbanística del municipi (POUM), pendent de ratificació per part d’Urbanisme.

El pla en tràmit busca regularitzar edificacions construïdes en el seu dia en terra rústic

Ampliar els usos admesos en aquest sector i regularitzar l’hotel en terra rústic són dos dels requisits necessaris per tirar endavant el projecte de la residència, que planteja seixanta-cinc habitacions que sumaran un centenar de places. Fer-ho requerirà una inversió que s’estima en més de tres milions d’euros.

Val a recordar que el grup d’empresaris que promou aquest equipament va adquirir l’any passat l’immoble, en mans de l’entitat bancària BBVA i clausurat des de l’any 2014, per 1,3 milions d’euros.

El pla especial per al sector de Masia Salat arriba mentre l’ajuntament treballa per incorporar al POUM de les Borges Blanques els diferents canvis exigits per Urbanisme per poder ratificar-lo i que pugui entrar en vigor a partir de la tardor vinent.

La nova normativa urbanística del municipi es limita a establir en el cas del sector de Masia Salat una sèrie de criteris generals d’ordenació, mentre que el pla especial urbanístic en tramitació haurà d’ajustar-s’hi i concretar-los.

tracking