SEGRE

ADMINISTRACIONS LITIGI

La Granadella recorre al jutge per evitar tornar 93.000 euros al Govern

Li reclama el retorn d’ajuts atorgats l’any 2006 per al Centre Cívic

Imatge de la plaça on es construirà l’alberg juvenil de la Granadella.

Imatge de la plaça on es construirà l’alberg juvenil de la Granadella.AYUNTAMIENTO DE LA GRANADELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Granadella ha acudit als tribunals per evitar la devolució de 93.000 euros que li reclama la Generalitat. El departament de Cultura li exigeix el retorn de bona part d’una subvenció que va atorgar al municipi l’any 2006 per equipar l’interior del Centre Cívic.

Després d’inspeccionar aquest equipament anys després, va concloure que el material que el consistori va adquirir fa més d’una dècada estava valorat en uns 69.000 euros, una quantitat inferior als 180.250 que va aportar la conselleria. Per aquesta raó, reclama que li tornin la diferència.

L’equip de govern d’Acord Municipal (independents vinculats a ERC) va donar compte d’aquest litigi en el ple del mes de juliol passat. L’alcalde, Carlos Gibert, va explicar ahir que el consistori que va portar a terme l’actuació al Centre Cívic va gastar els diners de la subvenció en aquest equipament, però no la part que havia de sortir de les arques municipals.

En conseqüència, va apuntar, la conselleria demana la devolució de part dels diners al considerar que els ajuts no podien cobrir el 100% de l’actuació. Els més de 90.000 que reclama el Govern no estan previstos actualment en el pressupost municipal.

Gibert va assenyalar que es va trobar amb la reclamació de la Generalitat quan va accedir a l’alcaldia l’any 2011. Des d’aleshores, va apuntar, l’ajuntament havia mantingut contactes amb el departament de Cultura per provar de trobar una solució de mutu acord entre les dos parts.

Tanmateix, la resolució definitiva va arribar el mes de maig passat, mentre la Generalitat estava intervinguda per l’Estat en aplicació de l’article 155. Una vegada emesa, el consistori l’ha recorregut.

L’alberg juvenil a les cases dels mestres estarà a punt aquest any L’ajuntament de la Granadella ha tret a concurs les obres per a la construcció de l’alberg juvenil a les antigues cases dels mestres. L’alcalde, Carlos Gibert, va explicar ahir que la previsió és que les obres estiguin a punt aquest mateix any i que l’equipament, en el qual també s’habilitaran dos habitatges per a usos socials, pugui entrar en servei a començaments de l’any que ve.

Aquest projecte contempla una inversió de 100.000 euros i compta amb una subvenció de la Diputació.

tracking