SEGRE

TURISME INICIATIVES

Mequinensa demana reconèixer la festa de Sant Blai i Santa Àgueda

Vol que sigui declarada d’Interès Turístic d’Aragó

Imatge d’arxiu de la celebració a Mequinensa.

Imatge d’arxiu de la celebració a Mequinensa.AYUNTAMIENTO DE QMEQUINENSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la comarca del Baix Cinca sol·licitarà demà la declaració de Festa d’Interès Turístic d’Aragó per a la Festivitat de Sant Blai i Santa Àgueda de Mequinensa, una distinció que pretén potenciar aquesta celebració com a mitjà per atreure visitants al municipi.

El procés s’iniciarà amb una sol·licitud al Govern d’Aragó, que haurà d’avaluar si la festa reuneix els requisits que estableix la normativa sobre tradició, arrelament popular i caràcter singular.

El consell de la comarca formularà aquesta sol·licitud a petició de l’ajuntament de Mequinensa. L’alcaldessa, Magda Gòdia, considera que formar part del llistat de Festes d’Interès Turístic pot contribuir a la seua difusió en el conjunt d’Aragó i a atreure nous visitants a aquesta celebració el mes de febrer, poc abans de l’inici dels carnavals. Sant Blai i Santa Àgueda va prendre rellevància durant el franquisme com una de les poques festes en les quals els veïns podien disfressar-se, en un període en què fer-ho en els carnavals estava sovint vetat per les autoritats.

tracking