SEGRE

TURISME INSTAL·LACIONS

Treballs per desviar la Pallaresa per les obres a la presa de l'Hostalet

Ampliaran a 50 quilòmetres el tram navegable

La desviació provisional del cabal de la Pallaresa comença a prendre forma vora la presa de l’Hostalet.

La desviació provisional del cabal de la Pallaresa comença a prendre forma vora la presa de l’Hostalet.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per desviar de forma temporal el curs de la Noguera Pallaresa prenen forma a l’entorn de la presa de l’Hostalet, a Sort. Es tracta d’una actuació necessària per modificar aquesta infraestructura i adaptar-la perquè basses de ràfting i piragües puguin baixar-la amb més facilitat i seguretat. D’aquesta manera, el tram navegable des de Llavorsí passarà de 15 a 50 quilòmetres sense baixar de la barca fins a la presa de Sossís, al Pallars Jussà.

Els treballs previs es van iniciar a començaments de mes, quan el cabal de la Pallaresa (excepcionalment alt aquest any per l’abundància de pluges) va descendir prou per permetre l’entrada de maquinària al riu, i l’obra haurà d’acabar com a màxim el 30 de setembre. Aquesta és la data límit per justificar les subvencions atorgades per la UE, en el marc del programa conjunt de promoció turística d’aquesta comarca i del Pallars Jussà. Superar aquest termini podria suposar la pèrdua de fons europeus.

Les obres per facilitar la navegació hauran d’acabar com a màxim el 30 de setembre

Una vegada es completi la desviació del cabal, les obres es concentraran a modificar el perfil de la rampa que salva el desnivell de la presa i instal·lar una planxa de formigó en el curs aigües avall per assegurar que l’aigua flueixi sense ondulacions. Aquests canvis permetran que el descens per la presa sigui més fàcil i segur.

Fins ara, aquesta maniobra només estava a l’abast de navegants experimentats. Val a recordar que aquests treballs obliguen a impedir el pas de les embarcacions abans d’arribar a Sort, la qual cosa contribueix a augmentar la concentració de barques entre els municipis de Llavorsí i Rialp en els dies en què les empreses d’esports d’aventura reben un nombre més alt de clients (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking