SEGRE

SUCCESSOS DESAPARICIONS

Actives 15 denúncies per persones desaparegudes a Lleida des de l'any 2000

Són casos que tenien oberts els Mossos d’Esquadra a Ponent al tancament del 2017 || L’exercici passat, van desaparèixer 211 persones i se’n van localitzar el 97%

Imatge de l’operatiu de recerca d’un boletaire perdut l’any passat a Guixers.

Imatge de l’operatiu de recerca d’un boletaire perdut l’any passat a Guixers.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra tenen obertes una quinzena de denúncies per persones desaparegudes en els últims divuit anys. Segons una resposta parlamentària del Govern, des de l’any 2000 la policia catalana acumula un total de quinze casos de persones de les quals es desconeix el seu parador, cinc d’elles de l’any passat.

En tot 2017, els Mossos d’Esquadra van registrar a Ponent un total de 211 denúncies per desaparicions, de les quals 206 es van trobar amb vida i en uns altres tres casos ja mortes.

Les dades del departament d’Interior anuncien que en el conjunt de Catalunya es van comptabilitzar 4.290 denúncies per persones desaparegudes el 2017, la majoria de les quals van ser localitzades durant el mateix any de la denúncia i prop de 3.000 es van concentrar a les comarques de Barcelona.

En un informe publicat el mes de març passat, els Mossos d’Esquadra subratllaven que el 72 per cent de les persones desaparegudes van tornar per la seua pròpia voluntat durant els quatre primers dies des de la desaparició.

Així mateix, l’estadística revela que el 86% dels retorns té lloc durant la primera setmana. Així mateix, prop de cinc de cada deu casos la persona pateix alguna patologia mental, percentatge que s’eleva entre les persones majors de 65 anys.

D’altra banda, un veí d’Alpicat va denunciar el passat 8 de juliol la desaparició del seu fill, de 27 anys. La família ha repartit cartells en els quals s’informa que el jove té una malaltia i demana la col·laboració ciutadana.

tracking