SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Un excursionista fuig al topar amb una óssa a Aran i un gran desplegament el rescata il·lès

Un jove francès que seguia una ruta amb unes altres 3 persones es troba amb una femella i les seues cries a prop de la frontera || Agents Rurals, Mossos, bombers i dos helicòpters es mobilitzen per trobar-lo

L’acte organitzat ahir a la nit per Unió de Pagesos a Vilaller.

L’acte organitzat ahir a la nit per Unió de Pagesos a Vilaller.CGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove excursionista francès de 22 anys va topar dimarts al matí up a up amb una óssa i els seus tres cadells a Aran, a prop de la frontera, mentre recorria una ruta entre refugis de muntanya al costat d’unes altres tres persones, entre elles el seu pare i el seu germà. Caminava uns metres al davant del grup al tuc de Barlongueta, prop de Montgarri, quan es va trobar, de sobte, a menys de deu metres de la femella, fins llavors fora de la seua vista, després del revolt d’un pendent. L’animal es va alçar sobre les potes posteriors i va rugir, mentre ell, espantat, va cridar als altres que fugissin. L’óssa es va mantenir al lloc fins que les seues cries es van allunyar, mentre que l’excursionista va fugir muntanya amunt, després de deixar darrere seu la motxilla i qualsevol cosa que el fes córrer més lent. L’animal va marxar cap a una altra direcció amb els cadells. La resta del grup es va alarmar al perdre el jove de vista i van trucar al 112 per demanar ajuda. El dispositiu per buscar-lo va desplegar membres dels agents rurals, agents de Medi Ambient del Conselh, Bombers, Mossos d’Esquadra i dos helicòpters.

Un rural va veure el jove i va enviar-ne la localització a través del telèfon mòbil tan aviat com es va trobar en un lloc amb cobertura. El van rescatar il·lès cap a les 12.30 hores i es va reunir amb el seu grup a Montgarri, al refugi on havien pernoctat la nit anterior. Els van traslladar a tots en helicòpter. Una vegada sa i estalvi, va explicar als agents del Conselh la trobada amb l’ós. El síndic, Carlos Barrera, va indicar a la tarda que l’excursionista va témer que l’óssa hagués agafat la mateixa direcció que el seu germà i volgués atacar-lo.

Tanmateix, no hi va haver cap atac. Segons el Conselh, la femella va adoptar una actitud defensiva per protegir les seues cries. Agents de Medi Ambient de l’administració aranesa van rastrejar el lloc de l’incident i van trobar pèls que utilitzaran per provar d’identificar l’óssa mitjançant una anàlisi d’ADN. Quant als quatre excursionistes, van desistir de prosseguir la ruta fins al refugi francès de Les Estagnous. Uns compatriotes es van oferir a portar-los amb cotxe de tornada a casa.

tracking