SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Veïns de Puigverd de Lleida i Aspa voten el nom de dos carrers

Processos participatius per canviar el nomenclàtor i batejar una nova via

Escrutini de vots a Puigverd per triar el nom d’un carrer.

Escrutini de vots a Puigverd per triar el nom d’un carrer.E. FARNELL

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Puigverd de Lleida i Aspa han triat el nom de dos carrers d’aquests municipis del Segrià. A Puigverd de Lleida el consistori va iniciar el mes de març un procés de participació per canviar el nomenclàtor del carrer Travessera de Vilalta (dedicat a l’alcalde franquista Bonaventura Vilalta Barberà, 1941-1958).

En total es van presentar onze propostes diferents i la guanyadora va ser la del carrer del Molí, amb un total de 32 vots, ja que l’opció del carrer de la Llibertat va rebre un total de deu vots.

En tercera posició va quedar la proposta 1 d’Octubre, amb cinc vots a favor. Podien votar-hi tots els veïns majors de setze anys. En total va votar un 4 per cent de la població, “una participació baixa encara que significativa”, va apuntar l’alcalde, Josep Solsona, que va apuntar que ara s’iniciaran els tràmits per canviar la nomenclatura d’aquest carrer.

En el cas d’Aspa, l’ajuntament va obrir un procés participatiu per donar nom a un passatge que es troba entre els carrers Graveta i Sant Sebastià. La proposta guanyadora va ser la de passatge Graveta, amb 27 vots, mentre que l’opció que s’anomenés 1 d’Octubre va rebre quinze vots.

L’alcaldessa, María José Invernón, va explicar que la població va ser l’encarregada de proposar els noms que es van sotmetre a votació i va avançar que el carrer s’inaugurarà el pròxim 2 de setembre, durant els actes de la festa major de la localitat.

Altres municipis de Lleida com per exemple Cervera, Bellpuig o Juneda també han portat a terme processos participatius (o preveuen fer-ho) per buscar un nom o canviar la denominació d’un carrer.

En el cas de Juneda, els veïns van escollir que el nou parc urbà es digués 1 d’Octubre i serà inaugurat pel president de la Generalitat, Quim Torra.

tracking