SEGRE

PATRIMONI OBRES

Construeixen un ascensor per veure la Mare de Déu del Claustre

Millores a la catedral de Solsona

Les obres per construir l’ascensor a la catedral de Solsona.

Les obres per construir l’ascensor a la catedral de Solsona.CONFRARIA DEL CLAUSTRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Solsona, amb ajuts de la Diputació i de la confraria de la Mare de Déu del Claustre, està construint un ascensor a la sagristia de la catedral de Solsona perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir a la petita capella (o cambril) on es troba la Mare de Déu del Claustre, on també es construiran unes rampes per poder accedir fins a aquesta imatge romànica del segle XII.

El mossèn de la capella, Josep Maria Besora, va explicar ahir que també s’està millorant la il·luminació del temple i es durà a terme una neteja del retaule barroc. Mentre durin les obres per habilitar l’ascensor, amb capacitat per a vuit persones, les misses diàries que se celebraven a la capella del Claustre s’han traslladat a la catedral.

La previsió és que les obres de millora s’inaugurin el primer dia de la festa major de la capital del Solsonès, el 7 de setembre vinent, en un acte al qual està previst que assisteixi el president de la Diputació, Joan Reñé.

Besora va assenyalar que tots els treballs que es duen a terme al temple compten amb una inversió d’aproximadament 120.000 euros i va apuntar que la Diputació de Lleida ha finançat la instal·lació de l’ascensor.

tracking