SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La desviació obligatòria de camions de l'N-240 a l'AP-2, des del setembre

El Consell de Ministres aprovarà el 31 d’agost el reial decret que estableix les bonificacions en els peatges || Foment pagarà 41 milions a Abertis fins al 2021

Un dels senyals que informen de la desviació obligatòria de camions en un carretera de la Generalitat.

Un dels senyals que informen de la desviació obligatòria de camions en un carretera de la Generalitat.TES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central ha posat data a l’entrada en vigor de la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria (passat Montblanc). El Consell de Ministres preveu aprovar el 31 d’agost el reial decret que establirà les bonificacions al transport pesant en els peatges de l’AP-2 i AP-7. A partir d’aquesta data en el termini màxim d’un mes, el reial decret es publicarà al BOE i el DOGC i l’endemà entrarà en vigor.

L’acord, al qual ha tingut accés SEGRE, estableix bonificacions del 42,53% en el peatge dels trajectes que cobreixin tot el tram de les Borges Blanques al Pla de Santa Maria i del 50% en el cas de trajectes inferiors a aquestes dos sortides de l’autopista (entre aquestes dos hi ha les de l’Albi-Vinaixa i Montblanc). Aquest mesura té un precedent el 2015, encara que llavors la desviació de vehicles pesants va ser voluntària, amb un peatge tou amb una rebaixa del 43%, i va durar cinc mesos sense gaires variacions en el trànsit.

El Govern de l’Estat preveu destinar un màxim de 41 milions d’euros per compensar la concessionària Abertis fins al 2021 per les rebaixes en les dos autopistes. Per a aquest 2018 Foment destinarà 1,17 milions d’euros; 14,7 el pròxim 2019; 12,7 el 2020, i 11,4 el 2020. El Servei Català de Trànsit ha aprovat aquest estiu el decret pel qual s’estableixen com a obligatoris les desviacions per als camions. Foment preveu que l’aplicació d’aquestes mesures ajudi a reduir la sinistralitat de l’N-240, que suporta diàriament uns 10.000 vehicles, dels quals 1.800 són camions i en què des del 2009 han mort 33 persones.

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va assenyalar que en el moment en què es publiqui la normativa al BOE la mesura ja podrà ser efectiva. Va afegir que la desviació reduirà sensiblement el pas de camions per aquest tram de l’N-240 i que, encara que no sigui una solució definitiva, “serà un pas molt important” per guanyar seguretat, va dir. Només quedaran exempts de l’obligació de circular per l’AP-2 els camions les mercaderies dels quals tinguin origen i destinació en municipis a què tan sols es pugui accedir des dels trams restringits.

tracking