SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOSTOS

L’oposició de Balaguer s’alia perquè ERC redueixi la inversió aquest any

Al·legació conjunta de PDeCAT, PSC i l’edil no adscrit, que sumen majoria

El ple de Balaguer en el qual es van aprovar els pressupostos.

El ple de Balaguer en el qual es van aprovar els pressupostos.A. SÁNCHEZ

Creat:

Actualitzat:

Els grups a l’oposició de Balaguer, PDeCAT amb cinc edils, el PSC amb tres i l’edil no adscrit, Albert López, obligarà el consistori a reduir les inversions proposades en els comptes del 2018, aprovats inicialment el 31 de juliol. Han presentat una al·legació conjunta en la qual proposen reduir en 1,4 milions el total de les inversions proposades per l’equip de govern, que ascendien a 3,4 milions.

L’equip de govern d’ERC i Balaguer Ara Sí, va comptar amb l’aval dels dos edils de la CUP, que van sumar vuit vots a favor. En aquest sentit, el document deixa el capítol d’inversions del 2018 en dos milions, “import molt significatiu, respectant el funcionament normal de la ciutat i noves inversions realitzables abans de final d’any”. “És impensable que en quatre mesos s’executin 3,4 milions d’inversions i no fa falta que el consistori s’endeuti sense ser necessari”, va argumentar el portaveu de PDeCAT, Josep Maria Roigé. El portaveu del PSC, Carlos García, va destacar que el pressupost aprovat per ERC i la CUP “no respon a la realitat de Balaguer”, i per això “el que és normal és fer una al·legació perquè els comptes s’adaptin millor a les necessitats de la ciutat”, va dir.

Els partits que han firmat l’al·legació van assenyalar que és un “advertiment polític a l’equip de govern perquè busqui un consens més ampli per elaborar el pressupost del 2019, especialment per plantejar l’oportunitat i prioritat de les inversions necessàries per a la ciutat”, segons el text.

El pressupost d’aquest 2018 es va aprovar amb els sis vots a favor del govern d’ERC i Balaguer Ara Sí i els dos edils de la CUP, menys de la meitat dels disset membres del consistori. Els vots en contra només van ser 7, ja que va faltar un edil del PDeCAT. L’edil no adscrit, Albert López, es va abstenir.

tracking