SEGRE

POLÍTICA EL PRESIDENT VISITA LLEIDA

Torra crida a mobilitzar-se l'11-S davant d'uns mesos “decisius” per a Catalunya

El president diu al Poal que les resolucions “d’un judici injust” no s’han d’acceptar

Una gran multitud de veïns van rebre ahir Torra al Poal.

Una gran multitud de veïns van rebre ahir Torra al Poal.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir al Poal que Catalunya viurà en els propers mesos moments decisius en la seua història després de l’inici dels judicis als líders independentistes que es troben a la presó, un fet que va qualificar de “farsa”, ja que “l’únic crim que van permetre és que el poble de Catalunya votés”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir al Poal que vénen “mesos decisius per a la història de Catalunya” amb un “judici injust (per l’1-O), que és una farsa contra els nostres polítics, que l’únic crim que van permetre és que el poble de Catalunya votés”, amb referència als líders independentistes que estan a la presó. Torra va assegurar que per “dignitat i consciència” no s’han “de tolerar ni acceptar” les sentències d’aquests judicis, per la qual cosa el suport dels catalans és més necessari “que mai”. Per aquesta raó, va animar els catalans a participar en els actes de la diada de l’Onze de Setembre a Barcelona per “tornar a deixar bocabadat tothom” per fomentar els valors de “la pau, democràcia i convivència”. “Hem de demostrar que quan és necessari, allà estem, i ara us necessito més que mai”, va sentenciar. També va remarcar que es tracta d’una crida “no només per la república, sinó també per la dignitat”. En aquest sentit, va assegurar que els catalans, en paraules de Pompeu Fabra, “només tindrem el que ens sapiguem guanyar” encara que va voler remarcar que ara aquests estan “en el costat correcte de la història, tenim raó i, per tant, guanyarem”. Torra va fer aquestes declaracions en una visita en un acte d’homenatge a la família Desvalls, que van tenir un paper rellevant a la Guerra de Successió, emmarcat en la festa major del municipi del Poal. En aquest sentit, va animar els veïns, malgrat ser festa, a tenir un record als “nostres presos polítics i exiliats, perquè res no serà normal fins que ells siguin lliures”.

El president de la Generalitat va ser l’encarregat de dipositar un ram de flors al monument a Antoni Desvalls, marquès del Poal, que va ser cap de l’exèrcit català durant la Guerra de Successió. En aquest sentit, Torra va recordar que si Barcelona va resistir el setge de la ciutat el 1714 va ser gràcies a la ciutadania de la resta de Catalunya. “En aquell moment Barcelona va necessitar el país i els ciutadans van ser allà per ajudar tot el possible”, va remarcar. L’acte també va comptar amb la participació de l’actual marquès del Poal. Per la seua part, l’alcalde de la localitat, Rafel Panadés, va explicar que aquest municipi no rebia la visita d’un president de la Generalitat des de l’any 1985, encara que va explicar que Torra sí que havia visitat el municipi el 2014 quan aquest va formar part de la Ruta 1714. També va participar en aquest acte l’historiador Xavier Hernàndez, que va donar detalls històrics sobre Desvalls, un militar que va ser un referent per a la defensa de les institucions i constitucions catalanes, com també en l’evolució de la política europea.

Setmana de visites del president a les comarques del pla La d’ahir va ser la primera visita de Torra al Pla d’Urgell i la setmana que ve el president preveu visitar diverses comarques del pla. També van participar en l’acte d’ahir el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, i un gran nombre d’alcaldes, entre ells el de la capital, Marc Solsona, així com molts veïns de totes les edats.

Una gran multitud de veïns van rebre ahir Torra al Poal.

Una gran multitud de veïns van rebre ahir Torra al Poal.J.GÓMEZ

Una gran multitud de veïns van rebre ahir Torra al Poal.

Una gran multitud de veïns van rebre ahir Torra al Poal.J.GÓMEZ

tracking