SEGRE

JUSTÍCIA SOBIRANISME

El tribunal tomba la declaració d''independència' del ple d'Àger

Primera sentència a Lleida contra una proclamació de “territori català lliure”, aprovada el 2012 || El jutjat va avalar el manifest inicialment al ser només polític

Vista d’arxiu de la població d’Àger.

Vista d’arxiu de la població d’Àger.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat la primera sentència a Lleida en la qual s’anul·la la declaració del municipi d’Àger com a “territori català lliure”, que el ple municipal va aprovar l’octubre del 2012.

Aquesta sentència en deixa sense efecte una altra del jutjat contenciós administratiu de Lleida en la qual s’avalava la declaració arran d’una demanda que va plantejar l’Advocat de l’Estat contra l’ajuntament, al considerar que la moció aprovada pel ple no tenia cap efecte més enllà d’una simple declaració política.

La sentència del TSJC declara nuls tres apartats de l’acord del ple: declarar el municipi d’Àger territori català lliure; instar el Parlament a assumir la completa sobirania nacional de Territori del Principat de Catalunya, valorant consultar la ciutadania, i finalment que el Parlament acordi, amb caràcter immediat, la transició fins a la constitució formal de l’estat català.

L’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca, va apuntar que la sentència és ferma. Val a recordar que la delegació del Govern espanyol a Catalunya va denunciar la majoria dels ajuntaments i consells comarcals que van aprovar mocions per impulsar la sobirania fiscal (106 municipis a Catalunya), per no penjar la rojigualda (105), per pagar la quota anual de l’AMI (96) o per declarar-se “territori català lliure i sobirà” (47, entre aquests els lleidatans Cervià de les Garrigues, Ivorra, Sant Llorenç de Morunys o Puigverd de Lleida).

Els jutjats han desestimat fins a 151 contenciosos, 25 dels quals han estat per declaracions de “territori català”. Des de l’AMI van explicar que en els últims mesos s’han rebut diverses sentències en aquesta línia però cap a Lleida.

Els veïns demanen manteniment Una representació de veïns de Sant Josep de Fontdepou van acudir a la sessió del ple d’Àger de dilluns per insistir en la seua reclamació de treballs de conservació i manteniment d’aquesta urbanització. No hi va haver acord entre les dos parts i, després de la sessió, aquest col·lectiu va assegurar que “no estem en contra de l’ajuntament, només demanem actuacions que no requereixen un gran pressupost”. L’alcalde, Lluís Ardiaca va apuntar que els veïns sol·liciten més cobertura de telefonia mòbil i serveis elèctrics que el consistori no pot oferir-los.

tracking