SEGRE

OBRES ARQUEOLOGIA

Sidamon destina 34.000 euros a recuperar el Tossal de les Tenalles

Consistori i l’associació Amics del Tossal treballen perquè la zona sigui municipal

Visita guiada a la zona del Tossal.

Visita guiada a la zona del Tossal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla d’Urgell és una comarca amb història i vestigis com el Tossal de les Tenalles demostra. Aquest emplaçament ubicat al terme municipal de Sidamon amaga un jaciment ibèric que es remunta als segles III a V aC i que ha estat excavat, encara que no del tot.

Els primers treballs daten del 1915 i encara que entre els anys setanta i vuitanta es va tornar a operar a la zona, es considera que l’espai encara amaga molts secrets. És per aquesta raó que l’ajuntament de Sidamon, juntament amb l’associació Amics del Tossal de les Tenalles, treballa per tal de donar valor a la zona.

Per començar, es compta amb una subvenció de 34.000 euros de Ponent Actiu per part de la Diputació de Lleida que servirà per dur a terme els primers treballs de conservació, senyalització i consolidació del jaciment, segons va explicar l’alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella.

La primera edil va destacar també que, per reprendre els treballs arqueològics, un dels primers objectius a aconseguir serà que l’espai passi a mans municipals, ja que actualment la zona, ubicada en plena serra, és de titularitat privada.

També va assegurar que en un futur s’haurà de plantejar la creació d’un nou espai municipal que aculli molts dels objectes que han estat recuperats. El president de l’associació Amics del Tossal de les Tenalles, Sebastià Garralón, va remarcar que al Tossal es troba un poblat ibèric i en aquest sentit va destacar que el Pla d’Urgell també compta amb la seua història igual que les altres comarques.

Així, s’han trobat diversos fòssils que demostrarien que aquesta va ser una terra de mamuts. Garralón també va destacar l’interès que ha despertat l’esmentat projecte entre els professionals del sector ara que l’associació ja compta amb un any d’existència.

tracking