SEGRE

SUCCESSOS RESCAT

Un policia de paisà evita que una nena de Mollerussa mori ofegada

Un agent de la Policia Nacional es va llançar al mar per rescatar la petita, de 10 anys, i el seu pare en una cala de Tamarit || Havien estats arrossegats pel corrent

Imatge d’arxiu d’una platja de Tamarit, a la costa de Tarragona.

Imatge d’arxiu d’una platja de Tamarit, a la costa de Tarragona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una història amb final feliç en què una nena de Mollerussa es va salvar de morir ofegada al costat del seu pare mentre estiuejaven en una cala de Tamarit, a la Costa Daurada. Un agent de la Policia Nacional que es trobava de vacances a la zona va salvar la vida d’una nena de 10 anys i la del seu pare, veïns de la capital del Pla d’Urgell. Una història que va tenir lloc fa ara un mes, per la qual la família ha volgut agrair l’ajuda a l’agent, a l’assenyalar que gràcies a ell la nena és viva. Segons ha explicat la Policia Nacional, els fets van succeir el mes de juliol passat, quan un agent destinat a la comissaria local de Burjassot, a València, que es trobava fora de servei descansava en aquesta cala de la costa de Tarragona, al costat d’Altafulla, i va observar com un matrimoni amb dos nenes petites eren arrossegats pel corrent i un fort onatge cap a un penya-segat rocós. Instants després, la dona va sortir amb la més petita de l’aigua, però el pare va tenir dificultats per tornar nadant amb l’altra filla, ja que van ser arrossegats per la marea cap a un racó rocós i de difícil accés.

A l’adonar-se de la situació, el policia es va endinsar al mar i va aconseguir arribar nadant fins on eren ells, de manera que va evitar que fossin colpejats contra les roques. L’agent va tranquil·litzar la nena i li va explicar les maniobres que farien per sortir d’allà. Els tres van aconseguir arribar a una zona del mar més segura, on hi havia un onatge més suau, i des d’allà van aconseguir assolir la vora, sans i estalvis, per reunir-se amb la mare i l’altra filla més petita.

Pare i filla havien estat arrossegats pel corrent i l’agent va evitar que piquessin contra les roques

Una actuació heroica que s’ha conegut després que aquest veí de Mollerussa s’atansés a la comissaria de la Policia Nacional a Lleida per fer un escrit d’agraïment. En aquest, el pare va descriure la situació viscuda al costat de la filla i va afirmar que, gràcies a l’actuació del policia, ell i la petita estaven amb vida.

Un mosso va rescatar a l’abril un fugitiu que s’ofegava al riu

El mes d’abril passat, un agent dels Mossos d’Esquadra va salvar la vida a un jove que s’ofegava a l’haver-se tirat al riu Segre al seu pas per la capital del Segrià quan fugia de la policia després d’agredir una jove per robar-li el mòbil. Els fets van tenir lloc a l’altura del pont Vell, quan dos joves fugien de la policia després de cometre un robatori. Un d’ells es va fer mal en un turmell i va decidir tirar-se al riu. Després de demanar-li en reiterades ocasions que sortís de l’aigua, un dels agents va haver d’entrar al riu per rescatar-lo, mentre s’ofegava per la força del cabal i la baixa temperatura de l’aigua.

Una altra actuació d’aquestes característiques va passar l’estiu del 2015, quan un agent de la Guàrdia Urbana fora de servei va salvar la vida d’un nen de 3 anys en una platja de Cambrils. L’agent anava amb un mosso i un altre policia local de Sitges, que van rescatar el petit.

tracking