SEGRE

FAUNA POLÈMICA

Denuncien la protesta ramadera de Llavorsí per mal tracte animal

El vedell ferit.

El vedell ferit.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions ecologistes Ipcena i Faada han presentat denúncies a la Generalitat per presumpte maltractament animal durant la protesta contra l’ós que ramaders del Pallars Sobirà van organitzar dilluns passat a Llavorsí amb el suport d’UP i Asaja.

Els participants van deixar un vedell ferit a la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu per denunciar els danys que els plantígrads provoquen al bestiar. L’animal va haver de ser sacrificat i la Fundación Oso Pardo va rebutjar dimarts que hagués estat víctima de l’atac d’un ós, tal com van afirmar els organitzadors de la mobilització.

Faada va afirmar que ha presentat denúncies als departaments de Territori i d’Agricultura a l’apreciar que l’ús del vedell en la protesta hauria pogut vulnerar tant la normativa sobre protecció d’animals com disposicions en matèria de trasllat de bestiar.

L’entitat va qüestionar que els agents rurals “no anessin al lloc dels fets, per la qual cosa no es va aixecar acta”. Per la seua banda, Ipcena va posar també en dubte que el vedell hagués estat ferit per l’atac d’un ós, va reclamar investigar les “causes reals” dels danys i va exigir sancions contra els organitzadors de la protesta.

tracking