SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

El TSJC eximeix Almenar de pagar 1,3 milions d'euros pels terrenys de l'escola

El litigi arriba al Suprem i el consistori espera adquirir-los a preu de sòl rústic

Els terrenys on la Generalitat ja construeix la nova escola.

Els terrenys on la Generalitat ja construeix la nova escola.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha eximit l’ajuntament d’Almenar de pagar 1,3 milions d’euros pels terrenys on la Generalitat construeix la nova escola. La sentència estima un recurs del consistori i declara nul·la la decisió del jutjat contenciós administratiu de Lleida que els va obligar a indemnitzar amb aquesta quantitat els propietaris de la parcel·la.

Tanmateix, el litigi tira endavant amb un recurs davant del Tribunal Suprem (TS), que haurà de decidir ara si l’admet o no a tràmit. L’ajuntament va exposar la situació del procés judicial al ple del mes de juliol passat, com a resposta a preguntes de l’oposició.

La sentència del TSJC, de principis d’aquest any, assenyala que el conveni urbanístic entre l’ajuntament i els propietaris dels terrenys establia que el consistori havia de tornar a parcel·lar un sector urbanitzable en un termini de cinc anys.

En cas contrari, havia d’adquirir el terra del col·legi a un preu de 120 euros per metre quadrat. La sentència inicial va considerar que els propietaris tenien dret a indemnització per incompliment d’aquest acord.

El TSJC, en canvi, valora que “no es pot estimar l’eficàcia del conveni” ni tampoc que “pugui acreditar-se que s’hagi produït el fet” que obligaria a aplicar aquesta clàusula suspensiva.

L’alcaldessa de la localitat, Teresa Malla, va afirmar que l’ajuntament haurà de pagar els terrenys de l’escola, però no al preu que fixa el conveni sinó al que correspondria a sòl rústic, que és molt inferior.

“Seria una quantitat molt més assumible per a l’ajuntament”, va apuntar la primera edil, malgrat que va assenyalar que no han calculat encara la quantia. Va puntualitzar que no hi haurà nous passos en aquest sentit fins que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre l’últim recurs dels demandants.

tracking