SEGRE

COMUNICACIONS AEROPORT

L'aeroport de la Seu, a punt per a viatges fora de Schengen

Àngel Ros presenta les seues credencials al copríncep d’Andorra || L’aterratge amb GPS, de cara a la primavera, assenyala

Ros, reunit amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Ros, reunit amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.OBISPADO DE URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Àngel Ros, nomenat aquest mateix mes ambaixador d’Espanya a Andorra, va anunciar ahir a la Seu que l’aeroport ubicat a l’Alt Urgell està pràcticament a punt per acollir vols amb origen o destinació fora de l’espai de seguretat europeu Schengen.

Ros va presentar ahir les credencials com a ambaixador al bisbe Joan-Enric Vives, copríncep d’Andorra, i va assegurar que les operacions fora de Schengen són un aspecte “molt ben encaminat, diria que resolt”.

Va anunciar que es reunirà en breu amb el secretari general de Mobilitat, el també lleidatà Isidre Gavín, per abordar aquesta qüestió i els tràmits per dotar l’aeroport de la Seu d’un sistema d’aterratge via GPS per a casos de poca visibilitat.

Va situar la solució a la pròxima primavera i va apuntar que la Generalitat ja estaria fent proves sobre el terreny. L’exalcalde de Lleida va fer referència a l’“excel·lent relació actual” entre Espanya i Andorra i va assenyalar com a temes sobre la taula l’acompanyament per al conveni d’associació amb la Unió Europea i la cimera iberoamericana del 2020 a Andorra.

Quant a la presidència del PSC, càrrec que ha de deixar al ser incompatible amb el de diplomàtic, Àngel Ros encara l’ostenta, a l’espera de fixar un calendari de renúncia amb el partit.

En aquest sentit, ahir va dir que actualment és “lògic que la meua única prioritat és l’ambaixada”, si bé és una qüestió que ha d’abordar amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Ros va desitjar també tot l’èxit a l’equip del nou alcalde de Lleida, el seu substitut, Fèlix Larrosa (vegeu les pàgines 3 i 4).

tracking