SEGRE

MEDI AMBIENT INFRACCIONS

Rurals aixequen 3 actes a Preixana per caçar merles i utilitzar munició prohibida

Faltes que comporten multes de fins a 2.000 €

Alguns dels objectes requisats al control de l’Urgell.

Alguns dels objectes requisats al control de l’Urgell.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals van aixecar ahir tres actes per diverses irregularitats durant la mitja veda de caça de Preixana, entre les quals hi hauria utilitzar munició prohibida per l’actual llei de Protecció d’Animals (cartutxos tipus posta) i caçar merles, espècie no cinegètica. Es tracta d’infraccions que comporten una multa d’entre 100 i 2.000 euros −en el cas de caçar espècies no autoritzades és una falta greu–. Així mateix, durant les inspeccions que es van portar a terme també es va detectar un delicte relacionat amb l’alliberament de guatlles sense autorització.

S’ha de recordar que a l’inici de la temporada de caça la Federació Catalana de Caça ja va presentar una carta a Agricultura per protestar pel protocol que fan servir els agents rurals a les inspeccions a caçadors, al considerar que “és el control més dur de tot Europa”. D’altra banda, els Rurals també van alliberar ahir un senglar i tres exemplars de colobra bastarda que havien caigut al canal de l’Urgell i s’havien quedat atrapats a la zona de neteja a les Borges Blanques.

En aquest sentit, les serps es van posar en llibertat a la Reserva Natural de Mas de Melons de Castelldans. És habitual trobar animals atrapats en aquesta zona, ja que tot el que cau dins del conducte es recull per una màquina de neteja que els diposita en un mateix contenidor. Els exemplars adults de les colobres bastardes poden arribar a superar amb facilitat els dos metres de longitud, encara que són freqüentment més petites.

Es tracta d’una espècie verinosa que si se sent amenaçada o acorralada pot arribar a mossegar, però té les dents a la part posterior de la boca, la qual cosa la fa inofensiva per als éssers humans.

tracking