SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Trànsit preveu activar diumenge la desviació obligatòria de camions a l'AP-2

Instal·len a l’N-240 senyals que els veten entre les Borges i el Pla de Santa Maria

Trànsit preveu activar diumenge la desviació obligatòria de camions a l’AP-2

Trànsit preveu activar diumenge la desviació obligatòria de camions a l’AP-2EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit preveu que la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria sigui efectiva diumenge que ve. La mesura, que podria afectar 1.800 camions al dia, està condicionada al Consell de Ministres que se celebrarà demà i en el qual es preveu aprovar el reial decret que establirà les bonificacions al transport pesant als peatges de l’AP-2. Segons Trànsit, la mesura entrarà en vigor l’endemà de sortir publicada al BOE, un fet que es preveu per dissabte.

Així mateix, Foment ha iniciat la instal·lació dels senyals que indicaran la prohibició de circular per aquest tram de l’N-240. S’instal·laran onze plafons en aquesta carretera i l’N-340, a Tarragona, mentre que la concessionària instal·larà uns altres senyals a les sortides de les autopistes. Les bonificacions al transport pesant van del 42,53% al peatge dels trajectes que cobreixin tot el tram de les Borges al Pla de Santa Maria i del 50% en el cas de trajectes inferiors a aquestes dos sortides de l’autopista.

Només en quedaran exempts els vehicles amb origen o destinació a una població a què només es pugui accedir des dels trams restringits. El Govern destinarà un màxim de 41 milions d’euros per compensar Abertis fins al 2021. Per aquest 2018 es destinaran 1,17 milions d’euros, 14,7 el 2019, 12,7 el 2020 i 11,4 el 2020. La mesura s’estendrà fins que expiri la concessió de l’autopista AP-2, el 2021.

tracking