SEGRE

SEGURETAT EFECTIUS

Vigilants municipals denuncien desprotecció i demanen més recursos

El col·lectiu destaca que fa les mateixes funcions que un urbà però amb menys mesures de seguretat || Estan presents en 14 municipis de les comarques de Lleida

Un agent municipal mentre patrulla pels carrers d’una localitat del Segrià.

Un agent municipal mentre patrulla pels carrers d’una localitat del Segrià.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Guàrdies, Agents i Vigilants Municipals de Catalunya (AGAVMCAT) reclama a la Generalitat una reforma de la llei de cossos i forces de seguretat que els permeti dotar-se de més mesures d’autoprotecció per exercir les seues funcions de vigilància als municipis petits que no compten amb Policia Local.

Actualment, la província de Lleida compta amb catorze localitats que tenen vigilants municipals, una figura que pot confondre’s amb la de l’agent de la Policia Local però que no ho és.

Segons les dades proporcionades pel departament d’Interior, ara es porten a terme les gestions per fer un registre oficial del nombre de vigilants que tenen contractats els ajuntaments.

Encara que es tracta d’una xifra provisional, Interior calcula que a les comarques de Ponent hi ha catorze localitats amb aquesta figura, com Alpicat, Torrefarrera, Juneda, Rosselló o Alfarràs.

L’associació denuncia la “desprotecció” que pateixen en les seues funcions quotidianes ja que, asseguren, els vigilants municipals exerceixen moltes tasques pròpies d’un policia però sense els mitjans d’autoprotecció amb què compten aquests últims.

No van armats, tan sols compten amb una defensa, i en el millor dels casos tenen armilla antibales. Asseguren que han de controlar situacions de conflictivitat, com agressions i baralles, i en un moment d’alerta per terrorisme.

Si no és possible dotar-los de les mateixes mesures d’autoprotecció, l’associació reclama que puguin integrar-se a la Policia Local, com ja han fet altres comunitats autònomes, l’última, Castella i Lleó.

tracking