SEGRE

POLÍTICA HABITATGES

La Generalitat assumeix la demolició del Grup Sant Isidori a Mollerussa

Pagarà uns costos que en principi havien d’anar a càrrec dels veïns || El consistori ultima l’expedient de ruïna tècnica del complex format per 160 immobles

Marc Solsona i Damià Calvet van presidir la reunió de treball a Barcelona.

Marc Solsona i Damià Calvet van presidir la reunió de treball a Barcelona.A.MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat es farà càrrec dels costos que pugui suposar la demolició del Grup Sant Isidori de Mollerussa, unes despeses que en principi haurien d’assumir els propietaris d’aquests habitatges tal com reflectia el conveni regulador del procés. La demolició, tanmateix, està supeditada a un expedient de ruïna tècnica i econòmica que està ultimant el consistori local. Així es va determinar ahir en una reunió de treball entre l’alcalde, Marc Solsona, i el conseller de Territori, Damià Calvet, en què es va destacar que el principal objectiu de la mesura és disminuir la càrrega econòmica per als propietaris dels pisos, que una vegada aprovat l’expedient, hauran d’abandonar les seues cases.

Alguns ja se n’han anat: quaranta-tres dels 160 pisos que conformen aquest grup han estat desallotjats després de rebre els informes tècnics corresponents que així ho recomanaven, bàsicament per deficiències a l’estructura dels habitatges, cosa que suposava un risc per als habitants. En vint-i-vuit dels casos, els veïns d’aquest grup han estat reallotjats en altres habitatges proveïts per l’administració catalana, mentre que a la resta de situacions, els pisos o bé estaven buits o els ocupants ja disposaven d’alternatives. La Generalitat va firmar ara fa un any un conveni entre el llavors conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; la de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Font, i el mateix Calvet, en qualitat, aleshores, de director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl). En el transcurs de la reunió, Solsona també va demanar la recuperació del projecte ja licitat i adjudicat de construcció d’una rotonda a la carretera de Torregrossa que millori l’accessibilitat al parc de la Serra, on es troben els instituts de Secundària així com la pista d’atletisme.

tracking