SEGRE

TURISME BALANÇ

Lleida tanca l’agost amb xifres de rècord i el turisme actiu creix un 4% respecte al 2017

El Patronat de la Diputació confirma puntes de plena ocupació i espera un lleuger augment respecte a l’any passat || Hotels i bungalous segueixen la línia del juliol, tot i que baixen cases rurals i càmpings

El ràfting continua atraient a bon nombre de turistes i els cabals a la Pallaresa es mantenen abundants.

El ràfting continua atraient a bon nombre de turistes i els cabals a la Pallaresa es mantenen abundants.R.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ocupació turística durant el mes d’agost confirma la consolidació del sector a Lleida que, a falta de dades oficials, serà igual o lleugerament superior a la del 2017, un any de rècord amb xifres semblants al 2006, abans de la crisi, segons va indicar el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre. S’ha confirmat gairebé la plena ocupació en hotels i bungalous, malgrat que càmpings i cases rurals han tingut un lleuger descens. A més, es manté la tendència de creixement a l’hoteleria amb un increment d’1,5% en viatgers i un 3,5 en pernoctacions durant el mes de juliol, al contrari del que passa a la resta de Catalunya i l’Estat amb descensos de 7,2% i 2,2%, respectivament, en comparació amb l’anterior campanya (vegeu SEGRE del 25 d’agost). L’ocupació mitjana de juliol als establiments hotelers de Ponent va ser d’un 50 per cent encara que alguns caps de setmana es va arribar a penjar el cartell de complet.

La previsió del Patronat per aquest estiu és arribar als 610.000 turistes i 1.750.000 de pernoctacions. Durant tot el 2017 es van registrar 1.188.712 visitants i gairebé tres milions de pernoctacions (2.911.000). Ja l’any passat es va créixer un 5,9% en el nombre de viatgers i un 6,4% en pernoctacions respecte al 2016. L’increment va ser d’un 12% comparant-lo amb el 2015.

Queda per fer balanç del pont de la Diada de Setembre, que ja compta amb bones reserves

Una altra de les tendències que es van confirmar durant el mes passat és el creixement del turisme estranger. La previsió del Patronat era rebre més de 100.000 turistes de França, el Regne Unit, Holanda, Bèlgica i Luxemburg aquest estiu. Alegre va remarcar ahir que entre el gener i el juliol s’ha registrat un augment de 13% en el nombre de viatgers i un 6,6% de les pernoctacions, principalment en hotels.

Però si l’agost acaba amb un balanç positiu en gairebé tots els aspectes, val a destacar, en especial, el turisme actiu que ja ha experimentat gràcies als serveis fets el mes passat un increment de 3,75 per cent respecte al 2017, que també va ser un any excepcional per als esports d’aventura. Segons el responsable del sector al Sobirà, Florido Dolcet, hi ha hagut puntes molt importants d’afluència. Les tempestes no han restat visitants ja que han mantingut el bon nivell dels cabals a la Pallaresa i als barrancs i embassaments. Pel que fa a juliol, el sector també ha registrat un increment d’un 1 per cent respecte al 2017. A més, s’ha de tenir en compte que la campanya, que va començar a mitjans de març, finalitza el 15 d’octubre.

El director del Patronat, Juli Laplana, va remarcar en aquest sentit que, per fer una valoració final de l’estiu queda el mes de setembre i el pont de la Diada de l’11, en el qual es preveu també una bona ocupació. Alegre va incidir en el fet que les dades de l’organisme es basen en les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El ràfting continua atraient a bon nombre de turistes i els cabals a la Pallaresa es mantenen abundants.

El ràfting continua atraient a bon nombre de turistes i els cabals a la Pallaresa es mantenen abundants.R.R.

tracking