SEGRE

ESNOTICIA

Torra demana unitat, diàleg i sacrifici com a via per obtenir la independència

Insta a “conjurar-nos” i no acceptar la causa contra el sobiranisme, que titlla de “farsa”

Quim Torra va participar ahir en actes de la festa major de les Borges Blanques.

Quim Torra va participar ahir en actes de la festa major de les Borges Blanques.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar ahir després d’inaugurar a Juneda el parc U d’Octubre la “via pacífica, però imparable” per aconseguir la independència de Catalunya i també va demanar unitat i “estar disposats a tots els sacrificis necessaris”. Així mateix, va animar a participar en la manifestació de la Diada a Barcelona.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va dir ahir a Juneda que “la via pacífica però imparable és la que ens toca prendre a partir d’ara” i va apuntar que “només serem independents si anem junts, units, solidàriament i fraternalment convençuts que aquesta és l’única via possible”. El president va estendre la mà al diàleg i a la negociació i va demanar afrontar una tardor plena d’esdeveniments des de “la unitat, la fraternitat, el diàleg però sobretot des d’una defensa incansable dels nostres drets civils, socials i nacionals com a país”. Torra va fer una crida a la participació a la manifestació de la Diada a Barcelona, que va qualificar com “la més important de totes les que hem de celebrar”. Va advertir que “podem fer-ho, però hem de tenir tota la determinació i estar disposats a tots els sacrificis necessaris”.

Torra va fer aquestes declaracions després d’inaugurar el parc de l’U d’Octubre, que està dedicat a la història d’aquest municipi de les Garrigues, així com a personatges il·lustres de la localitat. Va destacar que “aquest espai representa allò que vam votar el passat 1 d’octubre” ja que “vam votar per les generacions de catalans que havien lluitat pel mateix que estem lluitant nosaltres, pel país millor que fa dècades que somiem, però sobretot per nosaltres mateixos i pels nostres fills”. Va afegir que “l’1-O és molt més que una data, és el punt en el qual Catalunya decideix convertir-se en un poble constituent que no es detindrà fins a aconseguir la llibertat”.

A Juneda inaugura el parc U d’Octubre, participa en les festes de les Borges i visita Vallbona

Qualifica la manifestació de la Diada a Barcelona com “la més important” i anima a participar-hi

Per la seua part, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, va explicar que la inauguració del parc va servir de colofó a un projecte que va començar fa una dècada, el pla de barris, i que ha servit per recuperar el nucli històric, del qual va destacar que les obres han anat a càrrec d’empreses locals. Villas va indicar que “aquest parc és un regal, un espai de tranquil·litat i de lleure amb el valor afegit que està dedicat a la nostra memòria local”. Segons Villas, no podia portar cap altre nom que el d’U d’Octubre del 2017 que “va arribar per quedar-se, per sempre, per ser explicat als descendents i als que no van poder viure’l, perquè ja s’ha guanyat el seu espai d’honor en la mateixa biografia personal i col·lectiva de tants catalans i catalanes”.

El president també va participar en la festa major de les Borges Blanques, on va encendre la traca a la plaça 1 d’Octubre i va dir que “la millor manera de solucionar el problema de sinistralitat a l’N-240 és que el ministeri de Foment sigui el ministeri de Foment de la República Catalana”.

En aquest sentit, Torra va recollir la petició de l’alcalde, Enric Mir. Així mateix, va afegir que les Borges té dos dèficits en cultura, l’Arxiu Comarcal de les Garrigues i el Teatre Municipal i va anunciar que el pròxim dia 17 la consellera de Cultura tractarà aquests temes en una visita al municipi. Torra també va dir que “hem de conjurar-nos i no acceptar la causa contra l’independentisme”, que va qualificar de “farsa”. També va descobrir la placa de la nova marca turística d’aquest municipi, Les Borges Blanques, capital de l’oli i va acabar el recorregut amb una visita a l’Espai Macià.

Reclama que “parin les amenaces” contra els catalans “pacífics”El president va inaugurar ahir també el nou espai museogràfic del monestir de Vallbona de les Monges, en què s’exposa la seua antiga farmàcia. Aquest acte s’havia de celebrar fa un any amb el llavors president Carles Puigdemont, però es va anul·lar pels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils. Quim Torra va demanar que “parin les amenaces” contra els catalans ja que “nosaltres només sabem fer les coses de forma pacífica, democràtica i no violenta, és a dir, a la catalana manera: tranquil·lament, serenament i amb respecte, amb el to de Vallbona”. En aquest sentit, Torra va recomanar a “tota la gent que ens amenaça, que vingui a Vallbona a escoltar les seues campanes”.

Quim Torra va participar ahir en actes de la festa major de les Borges Blanques.

Quim Torra va participar ahir en actes de la festa major de les Borges Blanques.SEGRE TÀRREGA

Quim Torra va participar ahir en actes de la festa major de les Borges Blanques.

Quim Torra va participar ahir en actes de la festa major de les Borges Blanques.SEGRE TÀRREGA

tracking