SEGRE

L'Audiència denega de nou la posada en llibertat del pare de la Nadia

Fernando Blanco va demanar l'excarceració provisionals al·legant la sentència del cas de la Manada

Fernando Blanco.

Fernando Blanco.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha tornat a denegar, per tercera ocasió, la posada en llibertat de Fernando Blanco, en presó provisional al Centre Penitenciari de Ponent per estafa agreujada per presumptament utilitzar la malaltia de la seua filla Nadia per recaptar diners, ja que va arribar a obtenir més d’un milió d’euros. El tribunal provincial manté la decisió del jutjat d’Instrucció 1 de la Seu d’Urgell, que dirigeix la investigació contra els pares de la menor per un delicte d’estafa, al considerar que hi continua havent risc de fuga per part de Blanco i que és imminent la celebració del judici.

En aquesta ocasió, Blanco va demanar la seua posada en llibertat al·legant la sentència del cas de la Manada, que va deixar lliures els cinc joves que van ser condemnats per l’Audiència de Navarra a nou anys de presó per haver abusat sexualment d’una noia durant els Sanfermines del 2016.

L'Audiència de Lleida celebrarà els dies 2, 3 i 4 d’octubre el judici contra Fernando Blanco i Margarita Garau, acusats d’estafar més d’un milió d’euros a més de 6.600 persones amb la malaltia de la seua filla quan vivien a l’Alt Urgell. La Fiscalia de Lleida demana per a cadascun dels pares sis anys de presó per un delicte continuat d’estafa. A més de la pena de presó, el Ministeri Públic sol·licita el pagament d’una multa de 19.440 euros i determina que s’haurien apropiat 792.418 euros, ja que la resta va poder ser bloquejada després del seu arrest el desembre del 2016. Procedents de Mallorca, la família es va traslladar a viure a Fígols i Alinyà. Els pares de la petita van acudir a una infinitat de mitjans per recaptar fons a través de la seua associació per costejar les despeses, deien, que originaven la malaltia de la petita. Tanmateix, la Fiscalia els acusa d’aprofitar-se d’una malaltia que no era tan greu com deien. Després de destapar-se l’estafa, Fernando Blanco va intentar fugir i va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra el desembre del 2016 al costat de la seua dona. Blanco es troba en presó preventiva des d’aleshores, el desembre del 2016, mentre que Garau es troba en situació de llibertat amb els mateixos càrrecs que ell.

tracking