SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Mor un motorista a l'N-230 al Pont després de xocar amb el remolc bolcat d'un tractor

La víctima, de 57 anys, va quedar atrapada entre la càrrega i el lateral de la via, amb un carril tallat 5

L’accident entre la motocicleta i el tractor es va produir en un revolt de l’N-230.

L’accident entre la motocicleta i el tractor es va produir en un revolt de l’N-230.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un motorista de 57 anys va morir ahir al matí en un accident amb un tractor al Pont de Suert quan circulava per la carretera N-230, que va estar amb un carril tallat durant més de cinc hores a causa del sinistre. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, els fets van tenir lloc quan faltaven pocs minuts per a dos quarts d’onze del matí a l’altura del quilòmetre 118, un revolt molt tancat a la zona del pantà d’Escales (a uns set quilòmetres de la capital de l’Alta Ribagorça) i que és un punt negre en el qual s’han produït nombrosos accidents. Va ser allà on van col·lidir el motorista i el tractor, que circulava amb un remolc carregat de bales de palla.

Segons van explicar fonts properes al cas, i a falta que acabi l’atestat amb la investigació d’accident, tot apunta que el remolc del tractor, que anava cap al Pont de Suert, va bolcar en el revolt just en el moment en què passava el motorista, en direcció a Lleida. La víctima va quedar llavors atrapada entre la càrrega i la tanca de seguretat de la via.

Després que es donés l’avís del succés als Mossos d’Esquadra, fins al lloc es van desplaçar dos patrulles de la policia autonòmica, dos dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Tanmateix, poc van poder fer ja per salvar la vida del motorista, que viatjava sol al vehicle. Es tracta d’un veí de la localitat d’Alcorisa, a Terol, identificat com a M.S.F., de 57 anys i de nacionalitat espanyola.

El sinistre va obligar a tallar un carril de la carretera N-230 en aquest mateix punt, concretament el que va en direcció a la ciutat de Lleida, durant més de cinc hores per facilitar el treball dels serveis d’emergències i la retirada de la càrrega i del remolc del tractor implicat en el xoc. La mesura va provocar retencions de fins a mig quilòmetre de llargada, ja que va obligar a donar pas alternatiu. La situació va quedar normalitzada a dos quarts de quatre de la tarda.

Trenta morts aquest any en vies de Ponent, cinc d’ells motoristes

Amb la víctima mortal d’ahir, l’única registrada en plena operació tornada de les vacances a Catalunya, ja són trenta les persones que han mort des del gener en accidents de trànsit que han tingut lloc en carreteres de les comarques lleidatanes, una més que en el mateix període de l’any passat. Dotze d’elles han mort entre l’agost i aquest primer cap de setmana de setembre, en un mes negre a les carreteres de la província de Lleida. Del total de víctimes mortals, cinc eren motoristes, una xifra més baixa que els deu conductors i passatgers de moto que van morir en el mateix període del 2017 en vies de Ponent (12). L’accident d’ahir és l’enèsim que es produeix a l’N-230, que acumula nombroses protestes d’alcaldes i veïns de les poblacions per les quals passa per exigir més seguretat. Aquest any ja han mort dos persones en aquesta via, per una en el mateix període del 2017. Tanmateix, l’any passat es va tancar amb quatre morts entre els trams lleidatà i oscenc.

L’accident entre la motocicleta i el tractor es va produir en un revolt de l’N-230.

L’accident entre la motocicleta i el tractor es va produir en un revolt de l’N-230.SEGRE

tracking