SEGRE

VITICULTURA DE MUNTANYA

Primer vi procedent de vinyes al peu del Cadí-Moixeró

La firma Casa Sala treu a la venda 10.000 ampolles || Iniciativa del president d’honor i el director enològic de Freixenet

Els 22.200 ceps estan plantats a 1.200 metres d’altitud a Riu de Cerdanya.

Els 22.200 ceps estan plantats a 1.200 metres d’altitud a Riu de Cerdanya.E. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma Agrícola Casa Sala, del president d’honor de Freixenet, Josep Ferrer, acaba de treure a la venda les primeres 10.000 botelles del vi ecològic Indret, conreat a Riu de Cerdanya. És un projecte iniciat al 2014 entre Ferrer i el director enològic de Freixenet, Josep Buján, amb casa en aquesta població. Tots dos van arribar a un acord amb els propietaris per conrear aquestes terres, a gairebé 1.200 metres d’altitud i al costat del Parc Natural Cadí-Moixeró. Van iniciar la plantació de 5 hectàrees de vinyes ecològiques el 2015 i el 2016, i ara tenen 22.200 ceps de les varietats parellada i moscatell de gra petit, amb els quals han elaborat Indret, i raïm pinot noir. Esteve Marginet, amo de les finques i un dels encarregats de gestionar les vinyes, va descriure aquest vi com “blanc, jove, una mica afruitat i amb un punt d’acidesa”.

Des de fa dos mesos, el distribueixen a Catalunya a un preu per al proveïdor de 13,50 euros l’ampolla. A l’octubre tornaran a recollir raïm, amb el qual esperen produir fins a 30.000 botelles el 2019. Un dels objectius d’aquest projecte, va apuntar Marginet, és “provar la influència del canvi climàtic” en l’enologia i “portar varietats de vi en zones altes”.

tracking