SEGRE

El Govern i la Diputació de Lleida desplegaran la fibra a tota la demarcació abans del 2023

Acorden estendre 1.500 quilòmetres de cable per connectar els 231 municipis de la demarcació i 178 polígons industrials

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

El Govern i la Diputació de Lleida desplegaran la fibra a tota la demarcació abans del 2023

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s’ha reunit aquest dijous amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per “accelerar de manera consensuada” el desplegament de fibra òptica a la totalitat de la demarcació abans del 2023. Totes dues institucions estan acabant de tancar l’avantprojecte amb la voluntat que, una vegada aprovats els pressupostos respectius per l’any que ve, es pugui licitar per començar obres aquest mateix 2019.

Segons la Generalitat, el projecte contempla desplegar 1.500 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar els 231 municipis de la demarcació i 178 polígons industrials.

Puigneró ha destacat que “l’acord amb la Diputació permetrà donar un impuls i accelerar el procés de desplegament de la fibra òptica, no només a les capitals de comarca, sinó per poder arribar en els propers anys a tots els municipis de les comarques de Lleida.”

Segons el conseller, ja són set de les dotze capitals de comarca lleidatanes les que tenen connexió amb fibra òptica (La Seu d’Urgell, Balaguer, Tremp, Mollerussa, Cervera, Lleida i Tàrrega) -a banda dels municipis també connectats d’Àger, Térmens, Castell de Mur, La Pobla de Segur i Vilanova de la Barca-, i en resten cinc per connectar (El Pont de Suert, Les Borges Blanques, Sort, Solsona i Vielha).

De la seua banda, el president de la Diputació, Joan Reñé, ha agraït el compromís de la Generalitat vers les terres de Lleida.

El Govern ha desplegat fins ara a Lleida 515 quilòmetres de fibra amb un cost de 15 milions d’euros.

tracking