SEGRE

MUNICIPIS GEOLOGIA

Mencui demana agilitzar solucions a les allaus per inestabilitat del terreny

Imatge de dimarts de la zona dels despreniments.

Imatge de dimarts de la zona dels despreniments.AJUNTAMENT DE SORIGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, va demanar ahir celeritat perquè es dugui a terme l’estudi geotècnic que ha de determinar les causes de la inestabilitat del terreny del nucli de Mencui davant del risc de nous despreniments de terra.

Segons l’alcalde, aquest estudi ha de determinar l’origen dels corrents d’aigua que circulen per sota del municipi. Va advertir del risc actual perquè cada dia plou i el terreny és molt humit. De fet, la pista d’accés al nucli de Mencui ha quedat instransitable i només s’hi pot circular amb vehicles 4x4. “Les pluges d’aquesta setmana han provocat la creació de barrancs en els pendents que envaeixen la pista forestal”. Així mateix, va apuntar que la pluja tambien impedeix de netejar aquest accés, “plou totes les tardes i a la nit”, va dir.

Un primer informe de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que el consistori va sol·licitar després de diversos episodis de despreniments, i l’aparició d’esquerdes de fins a 3 centímetres en un carrer i en una casa del poble, advertien del risc de noves allaus de terra si es mantenien els episodis de pluja. Recomanava un altre informe per consolidar un talús i reconduir les aigües superficials de desaigües. Fondevilla va assegurar que des del juny el mur en el qual se sustenta el nucli s’ha “despenjat” fins a 3 metres.

tracking