SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT LABORAL

Greu al caure de cinc metres en una granja a Ossó de Sió

Un home de 70 anys que estava en un carro elevador reparant una porta || Va ser evacuat a l’Arnau amb un politraumatisme

Urgències de l’Arnau registra aquests dies una major afluència de pacients per afeccions respiratòries.

Urgències de l’Arnau registra aquests dies una major afluència de pacients per afeccions respiratòries.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 70 anys va resultar ahir ferit de gravetat quan va tenir un accident laboral en una granja de la localitat d’Ossó de Sió (Urgell). Segons van explicar fonts dels Mossos d’Esquadra, els fets van ocórrer poc després de les sis de la tarda en una explotació situada a l’entrada del municipi.

Pel que sembla, l’home treballava pujat a un carro elevador fent tasques en la part superior d’una porta quan, per causes que es desconeixen, es va desequilibrar i va caure a terra des d’una altura aproximada d’uns cinc metres, colpejant-se el cap. L’home, que es trobava sol en el moment dels fets, treballava per a la granja, per la qual cosa els Mossos d’Esquadra ho consideren un accident laboral.

Després de rebre l’avís de l’ocorregut, fins al lloc dels fets es van desplaçar dos dotacions dels Bombers de la Generalitat, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i dos ambulàncies, una de les quals medicalitzada, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els sanitaris van atendre l’home, que es trobava inconscient, i després d’unes primeres cures van decidir evacuar-lo a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat greu a causa del politraumatisme. Segons van explicar fonts hospitalàries, al tancament d’aquesta edició el treballador es trobava a Urgències

Les comarques de Ponent van registrar entre juliol del 2017 i juny d’aquest any 5.829 accidents laborals, la gran majoria dels quals (5.787) van ser considerats com lleus, malgrat comportar baixa laboral. Uns altres 35 van ser greus, dels quals 14 es van registrar al sector serveis i deu a la construcció. De la resta, sis corresponen a l’agricultura i els cinc restants, a la indústria.

Pel que fa a la taxa de mortalitat, Lleida és la província catalana amb la taxa més elevada. En els dotze mesos de l’any passat, van morir set treballadors a les comarques lleidatanes en accidents laborals. Això representa 4,62 morts per cada cent mil treballadors, davant la mitjana d’1,80 de tot Catalunya.

tracking