SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Les carreteres lleidatanes registren dotze víctimes mortals aquest estiu

Una xifra similar a la de l’any passat però amb set morts en només tres accidents || Ponent ha viscut els mesos de juliol i agost més negres dels últims 9 anys

Vista d’un accident a Ribera d’Ondara el 13 d’agost passat.

Vista d’un accident a Ribera d’Ondara el 13 d’agost passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dotze persones han perdut la vida aquest estiu a les carreteres lleidatanes a causa d’un accident. En comparació amb l’any passat, ha mort una persona més que entre els mesos de juliol i agost del 2017. Tanmateix, aquest estiu ha estat especialment cru pels accidents múltiples, ja que han mort set persones en només tres sinistres, dos d’ells registrats en menys de 24 hores. A Ponent no s’havien produït tantes víctimes mortals a la carretera durant els mesos d’estiu des del 2009, quan van morir 13 persones.

El primer accident mortal d’aquest estiu va tenir lloc el 5 de juliol passat quan un veí de Cervera de 61 anys va morir en una col·lisió frontal entre una furgoneta i un camió a la carretera N-II. Tanmateix, onze dels 12 morts es van concentrar en accidents el mes d’agost. El primer va ser un nen de només cinc anys a Albesa al caure del tractor que conduïa el seu oncle.

Onze persones han mort durant l’últim mes, set de les quals en accidents ocorreguts en deu dies

Entre els accidents múltiples, destaca l’ocorregut el 12 d’agost a Balaguer en el qual van morir tres dels cinc ocupants d’un vehicle en una sortida de via a la C-12. Tres joves de 23, 24 i 30 anys, dos dels quals germans. A causa de l’impacte, dos ocupants més, de 16 anys, van quedar greument ferits. Unes hores després moria un veí de Barcelona en una col·lisió a Bassella. L’endemà, un camió va envestir dos persones que reparaven l’avaria d’un vehicle a l’autovia A-2 a Ribera d’Ondara. Un estiu negre que es va tancar el 31 d’agost amb la troballa de dos joves, de 21 i 22 anys, que havien mort després de caure amb el seu vehicle al canal, a Bell-lloc d’Urgell.

En el que va d’any han mort trenta persones a les carreteres de Ponent, les mateixes que en el mateix període de l’any passat. L’últim accident mortal va ocórrer el dia 2, quan va perdre la vida un motorista al Pont de Suert.

D’altra banda, una persona va resultar ahir ferida lleu després de patir una sortida de via amb el seu vehicle a la C-14b al terme municipal de Rialb.

Velocitat i distraccions, principals causes dels accidents

El Servei Català de Trànsit alerta que la relaxació al volant és una de les principals causes de l’augment de la sinistralitat a la carretera en el conjunt de Catalunya, amb 40 morts, cinc més que l’estiu passat, i fins i tot parla d’“emergència viària”. Com ja va publicar SEGRE, Trànsit calcula que les distraccions són el factor recurrent en el 25% dels accidents a les comarques lleidatanes, mentre que el 16% s’atribueix a alguna infracció. L’excés de velocitat és darrere del 13% dels sinistres, mentre que el consum d’alcohol i de drogues és un factor concurrent en el 5% d’aquells sinistres greus. Concentrar els controls policials a les vies més freqüentades i on hi ha més accidents i conscienciar sobre els valors cívics al volant són les prioritats del Servei Català de Trànsit.

tracking