SEGRE

PATRIMONI INDUSTRIAL

Plantegen convertir les mines de Malpàs en un atractiu turístic

Arran d’un curs de la UdL sobre la història de l’explotació

Participants en el curs sobre les antigues mines de carbó de Malpàs.

Participants en el curs sobre les antigues mines de carbó de Malpàs.CONSELL DE LA ALTA RIBAGORÇA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de l’Alta Ribagorça es planteja donar a conèixer les mines de carbó abandonades de Malpàs com a part del patrimoni industrial de la comarca i convertir-les en un atractiu turístic. Així ho va explicar el president de l’ens comarcal, Josep Lluís Farrero, arran de la bona acollida que ha tingut aquesta setmana un curs sobre aquesta antiga explotació minera organitzat per la plataforma Camina i la Universitat de Lleida (UdL).

El curs “Les mines de Malpàs. Un lloc amb lectures múltiples” va reunir una vintena d’inscrits divendres i dissabte. Durant les dos jornades hi va haver una sortida a les antigues instal·lacions de Minera Industrial Pirinenca (MIPSA) i ponències sobre la seua influència en el desenvolupament econòmic de la comarca.

La comarca rebrà els arxius històrics de l’antiga Minera Industrial Pirinenca (MIPSA)

Així mateix, el consell espera rebre els arxius històrics de l’empresa de mans d’Emili Daura Puiggròs, nét del fundador de MIPSA, Emili Daura Olivastri

El president del consell, Josep Lluís Farrero, va apuntar que l’experiència d’aquest curs ha impulsat el consell a plantejar-se la promoció de les mines com a atractiu turístic en el futur. És una cosa que la Val d’Aran ja ha posat en pràctica a les mines Victòria d’Arres.

tracking