SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

Queixes de veïns a Gimenells per pudor a l’aplicar compost en sòl agrícola

La zona on es van aplicar els residus compostats.

La zona on es van aplicar els residus compostats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una intensa pudor va envair ahir al matí els carrers de Gimenells i va provocar nombroses queixes de veïns, que en un primer moment desconeixien d’on procedia l’olor ni quin era el seu origen. Va resultar ser l’aplicació d’un compost procedent del tractament de residus en finques de cultiu situades a més d’un quilòmetre del poble, segons va explicar l’alcalde, Antonio Pardos, que va acudir al lloc acompanyat d’agents dels Mossos d’Esquadra cap a les 10.30 hores.

“Per quan vam arribar-hi ja no hi havia pudor, ja estaven cobrint el compost de terra”, va explicar l’alcalde. Pardos va indicar que, una vegada allà, van constatar que l’aplicació de residus compostats, procedents d’una planta de tractament del Segrià, tenia els permisos necessaris. Es tracta d’una pràctica legal sempre que es compleixin els límits de nitrats de cada zona, així com el calendari d’aplicació i les distàncies mínimes respecte a zones habitades que estableix la normativa.

Pardos va explicar que divendres passat hi va haver també queixes per aquesta raó, per la qual cosa l’ajuntament es plantejarà revisar les ordenances municipals per evitar noves molèsties als veïns. Una solució possible, va apuntar, és exigir cobrir el compost immediatament després d’aplicar-lo.

tracking