SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Judici a València per a 22 veïns de deu pobles de Lleida per narcotràfic

Imatge de l’edifici del Canyeret, on es va dur a terme el judici ràpid.

Imatge de l’edifici del Canyeret, on es va dur a terme el judici ràpid.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de València va acollir ahir el primer dia del macrojudici contra quaranta-dos acusats per tràfic de drogues i armes, dels quals més de la meitat són veïns de deu pobles de Lleida. La vista oral va començar amb qüestions prèvies i està previst que continuï avui. Vint-i-dos dels acusats són originaris del Poal, Golmés, Bellvís, Menàrguens, Bellpuig, Linyola, el Palau d’Anglesola, Vilanova de Bellpuig, Alpicat i Lleida ciutat. S’enfronten a peticions que van des dels tres fins als divuit anys de presó per delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d’armes i pertinença a organització criminal. Com ja va avançar SEGRE, tots els acusats van ser detinguts a començaments d’abril del 2016 en una àmplia operació de la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra en la qual es van practicar un total de disset escorcolls en aquesta desena de localitats lleidatanes.

La Fiscalia considera que “els acusats van formar una organització criminal perfectament estructurada i es dedicaven a la intermediació, producció, adquisició, venda i transport de grans quantitats de marihuana i armes de foc, que eren posteriorment, distribuïdes a altres països europeus”.

La xarxa tenia ramificacions a la Costa del Sol i Lleida. Segons la Fiscalia, la base d’operacions de la xarxa a Ponent era una casa del Poal en la qual s’“organitzaven reunions i feien germinar els plans delictius”.

tracking