SEGRE

CULTURA CINE

Torna el cinema a Mollerussa després de 4 anys

Preveu adequar en les properes setmanes la sala d’actes de l’equipament, amb capacitat per a 200 butaques || Espera una subvenció de 54.000 euros de la Generalitat per al projector i l’espai

El recuperat cine de Cervera el primer dia de projeccions, amb un centenar d’espectadors.

El recuperat cine de Cervera el primer dia de projeccions, amb un centenar d’espectadors.JORDI PRAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa recuperarà aquesta pròxima tardor la programació estable de cine després del tancament de les sales del Circuit Urgellenc el maig del 2014. L’ajuntament preveu rebre pròximament una ajuda de la Generalitat d’uns 54.000 euros per adequar com a cine la sala d’actes del Centre Cultural, que té capacitat per a dos-centes butaques. Preguntat per aquest diari, l’alcalde, Marc Solsona, va confirmar aquest extrem i va afegir que, de moment, el consistori ha rebut la confirmació verbal dels ajuts per a la reforma de la sala, l’adequació de la pantalla i el sistema de so i la compra del projector digital. Durant aquest mes el consistori confia a abordar el tràmit de contractació dels treballs d’adequació amb l’objectiu que la sala obri abans de l’hivern.

El Centre Cultural ja ha estat l’escenari de projeccions esporàdiques de pel·lícules des del 2016 passat fruit dels acords entre el consistori i el Circuit Urgellenc.

La digitalització del cine va contribuir al tancament d’una trentena de sales a Lleida entre 2007 i 2017

La capital del Pla d’Urgell se sumarà d’aquesta forma a la recuperació d’altres sales aquest mateix any com la del cine Kursaal de Penelles, tancat el 2004, que va restablir les seues projeccions amb magnificència després de la visita del programa de televisió Volando voy, que va contribuir a la restauració de l’equipament.

Va succeir al maig, i l’1 de setembre passat se li va sumar la recuperació de les projeccions a Cervera, ara, al Gran Teatre de la Passió. La sala del Casal de la ciutat havia tancat també el maig del 2014. Les reestrenes d’aquest any succeeixen cinc anys després que el procés de digitalització de les sales acabés amb bona part dels cines. Com a exemple, entre els anys 2007 i 2017 van tancar a Lleida una desena de cines i gairebé la meitat de les seixanta sales d’exhibició que hi havia.

L’any passat les comarques lleidatanes comptaven amb catorze cines i trenta-cinc sales, de les quals setze estan concentrades als cines JCA d’Alpicat.

La pèrdua de públic i la caiguda d’ingressos a taquilla han fet difícil que els cines poguessin afrontar la digitalització de les sales, que costa com a mínim 50.000 euros.

Per aquesta raó, la conselleria de Cultura ha obert línies de subvenció per facilitar la recuperació dels centres de projecció. De forma discreta s’ha anat fent en algunes localitats. Mollerussa ho farà ara de forma estable i en les properes setmanes.

tracking