SEGRE

CAÇA BALANÇ

Lleida conclou la mitja veda amb menys inspeccions als caçadors

Pel nou protocol que exigeix grups de tres agents rurals per portar-les a terme || Menys captures de guatlles i tudons a l’haver variat els seus corrents migratoris

Un caçador i els seus gossos durant la primera jornada de la mitja veda a Lleida el 15 d’agost passat.

Un caçador i els seus gossos durant la primera jornada de la mitja veda a Lleida el 15 d’agost passat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida va posar fi ahir a la mitja veda més llarga de Catalunya, després de tretze dies sense incidències en aquest període de caça d’aus i guineus que s’ha saldat amb menys inspeccions als caçadors que en anys anteriors. Aquest fet es deu al nou protocol de seguretat, que exigeix grups de tres agents rurals en lloc de dos per portar-les a terme, i han d’anar equipats amb armilles antibales i una carrabina. Aquest cos no ha rebut encara el reforç a la plantilla que la Generalitat va anunciar fa més d’un any.

L’aplicació d’aquest protocol i la nova normativa que obliga els caçadors a deixar l’arma fora del seu abast mentre duri la inspecció havien provocat al principi preocupació entre els aficionats a la caça. La Federació Catalana, per la seua part, va acusar la conselleria d’Agricultura de “criminalitzar” els caçadors. Tanmateix, s’ha aplicat des de l’inici de la mitja veda, el 15 d’agost, sense que hi constin queixes.

Per la seua part, la Federeació de Caça de Lleida va apuntar que durant la mitja veda hi ha hagut nombroses captures de tudons, mentre que s’han reduït les de guatlles i tórtores. L’entitat va atribuir aquest fet a canvis en els corrents migratoris d’aquestes aus que provoquen una menor presència a les comarques de Lleida encara que la seua població no hagi disminuït.

D’altra banda, la Federació de Caça de Lleia demanarà al departament d’Agricultura ampliar el període d’estiu per a la caça de conills, que ara inclou el juliol i l’agost, també al mes de setembre.

tracking