SEGRE

FORMACIÓ MILITAR

Mig miler d'alumnes estrenen el curs a l'Acadèmia de Talarn

Militars i representants territorials ahir a l’acadèmia.

Militars i representants territorials ahir a l’acadèmia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Poc més de 500 alumnes van iniciar ahir el nou curs de suboficials a l’Acadèmia General Bàsica (AGBS) de Talarn, que es prolongarà fins al pròxim desembre. Dels 500 alumnes d’aquesta XLVI promoció, cent han ingressat per accés directe i quatre-cents, per promoció interna i, del total, vint-i-sis són dones. D’altra banda, la XXIX Promoció del Cos de Músiques Militars la componen 30 alumnes, dels quals tres són dones.

L’acte de començament de curs va comptar amb una lliçó magistral inaugural a càrrec del coronel Francisco Escribano García. La xifra d’alumnes és similar a la de cada any des que va començar el nou pla d’estudis. De fet, a més del curs de suboficials i del de música, el centre de Talarn inclou altres ofertes formatives que fan que al cap del curs el nombre d’alumnes que passa per l’acadèmia rondi el miler. L’acte d’ahir va comptar amb la presència dels alcaldes de la zona, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, subdelegat de Defensa, el coronel Fernando Rodríguez, entre altres representants.

El subdelegat va aprofitar per reunir-se amb els alcades de Talarn, Inés Moré, amb la qual va tractar sobre la promoció del patrimoni històric; de Baix Pallars, Josep Maria Semino, que li va mostrar el mal estat del ferm de l’aparcament al costat de la carretera N-260, i de Salàs, Francesc Borrell.

tracking