SEGRE

ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA

La Diputació vol estalviar un milió en cartes cada any

Estrena un servei per notificar tributs locals via mòbil o correu electrònic || Fer-ho suposa ara mig milió de trameses postals

Presentació del nou sistema de notificacions digitals.

Presentació del nou sistema de notificacions digitals.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació vol estalviar fins a un milió d’euros a l’any en cartes. Es tracta de notificacions i comunicacions d’impostos municipals que emet l’organisme autònom de recaptació de tributs (OARGTL), i que ara suposen mig milió de trameses postals. Per fer-ho ha posat en marxa un sistema perquè els contribuents puguin rebre-les a través de correu electrònic o per missatges de telefonia mòbil SMS. L’ens ha comunicat a unes 20.000 empreses, entitats i altres persones jurídiques que l’alta és obligatòria per llei. Per als particulars, aproximadament 190.000 persones, serà voluntària.

El president de la Diputació, Joan Reñé, i el director de l’organisme, Xavier Monné, van indicar que el nou sistema és ambientalment més sostenible que el correu i van assenyalar avantatges tant per als contribuents com per als municipis que deleguen el cobrament de tributs. Els primers rebran informació al moment sobre pagaments i eventuals retards, la qual cosa pot reduir la imposició de recàrrecs. Per als consistoris, l’estalvi en cartes contribueix a evitar que la Diputació hagi d’augmentar el percentatge que rep pels cobraments, d’entre el 2% i el 4%.

D’aquesta xifra, al voltant d’un deu per cent correspon a empreses, associacions i altres persones jurídiques, mentre que la resta són particulars. Per la seua banda, Joan Reñé va apuntar que cada ple de la Diputació aprova noves delegacions d’impostos per part d’ajuntaments.

Taxes i impostos per valor de 140 milions en 228 municipis La pràctica totalitat dels ajuntaments de Lleida (228 dels 231 consistoris de la província) han delegat el cobrament d’almenys un impost o taxa a l’organisme de recaptació de la Diputació. El director de l’ens, Xavier Monné, va indicar que els drets de cobrament contrets ja suposen 140 milions d’euros i que el nombre de contribuents a la base de dades ja ascendeix a 200.000, si bé va puntualitzar que no tots estan necessàriament actius avui dia.

tracking