SEGRE

MÚSICA AIGUA

Música sobre les aigües de Rialb

Le Piano du Lac representa l’espectacle musical a la Baronia davant de 150 persones || Avui l’interpretaran a la Mitjana de Lleida i demà, a Sant Llorenç de Montgai

Un moment de l’actuació sobre les aigües del pantà de Rialb.

Un moment de l’actuació sobre les aigües del pantà de Rialb.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les aigües de l’embassament de Rialb es van convertir ahir a la tarda en un peculiar escenari de música. Amb la caiguda del sol un piano es va introduir a les aigües del pantà. Van sonar tons menors i malenconiosos de música clàssica. També algun tema de pel·lícula i, finalment, la sensualitat de la clave brasilera. Primer va tocar el piano net de la mà d’Alice Rosset. Després el va acompanyar la trompeta de Voel, que va tocar amb el cos submergit a l’aigua. Finalment, va entrar en escena la veu de Camila Ronza. En una peça la va acompanyar amb compassos de dansa des de la riba, Mónica Cofno.

El concert va reunir uns 150 espectadors. Molts portaven cadires de casa, tot i que la majoria van optar per estirar-se sobre l’herba. Hi convidava una temperatura agradable i el mínim so que la naturalesa brinda en aquestes hores. Tota l’actuació va tenir lloc a l’interior de l’embassament, ple com correspon al llarg i inusual període de pluges caigudes des del maig fins avui, al tram entre Politg i l’antiga Tiurana. Va ser un concert inusual que va agradar a la parròquia de Rialb al costat d’un dels seus elements més emblemàtics del patrimoni, el dolmen megalític.

El Piano del Llac (Le Piano du Lac) és un muntatge flotant que presenta un grup d’artistes francesos. L’han portat de gira per tot Europa amb més de 170 representacions. Aquestes setmanes actuan en embassaments de tot Catalunya. Així, avui divendres traslladaran el muntatge a la Mitjana de Lleida i dissabte tanquen el cicle per Catalunya a Sant Llorenç de Montgai.

tracking