SEGRE

MUNICIPIS BALANÇ DE MANDAT

Mollerussa donarà ajuts a negocis afectats per obres

Els convocarà el 2019 per reduir els perjudicis en l’activitat || L’alcalde anuncia també un carril bici de 3,3 quilòmetres

Marc Solsona, a l’acte celebrat ahir a la nit a Mollerussa.

Marc Solsona, a l’acte celebrat ahir a la nit a Mollerussa.JOANM GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va anunciar ahir a la nit una nova línia d’ajuts per als comerços que es vegin afectats per obres als carrers si aquestes es prolonguen durant més d’un mes. Els establiments podran optar a aquestes subvencions per reduir els perjudicis que els treballs a la via pública provoquen en l’activitat. Solsona va donar a conèixer aquest projecte durant una xarrada de balanç de mandat, en la qual es va referir de forma especial a les obres del Pla de Barris.

El municipi destinarà 250.000 euros a un pla de xoc per eliminar barreres arquitectòniques

L’anunci d’aquesta línia d’ajuts arriba en plena remodelació del barri antic de Mollerussa, que haurà de concloure a finals del mes d’octubre. Solsona va admetre els efectes negatius que les obres poden tenir en els negocis i va avançar que les bases de les subvencions es publicaran aquest any per poder convocar-les el 2019.

L’alcalde va anunciar també la construcció d’un carril bici de 3,3 quilòmetres de longitud que envoltarà la ciutat. Actualment n’hi ha un de 850 metres paral·lel al canal. Solsona va parlar també del nou cine i va anunciar un pla de xoc per suprimir barreres arquitectòniques a la ciutat, dotat amb 250.000 euros. També es va referir als edificis del Grup Sant Isidori i va recordar que la Generalitat pagarà l’enderrocament dels quatre immobles de pisos, que tenen un cost estimat de 400.000 euros. D’altra banda, l’ajuntament demanarà a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) que soterri un dels dos passos a nivell de la línia ferroviària de Manresa al seu pas per la capital del Pla d’Urgell.

En un altre ordre, Solsona va admetre problemes d’incivisme en alguns carrers i va assenyalar la voluntat de l’equip de govern d’actualitzar l’ordenança per eradicar-lo. En aquest punt, va indicar que el Pla de Barris inclou la instal·lació de dinou càmeres de videovigilància a la via pública. El primer edil va parlar també de la voluntat d’habilitar un refugi per a animals abandonats, amb la intenció de convertir-lo en un projecte de comarca.

tracking