SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Rescaten dos pastors atrapats a la Vall de Boí amb les seues 70 cabres

Els animals segueixen a la zona de difícil accés

El succés va tenir lloc entre Taüll (foto) i el balneari de Caldes de Boí.

El succés va tenir lloc entre Taüll (foto) i el balneari de Caldes de Boí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un helicòpter del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat va rescatar ahir a la tarda dos pastors que es van quedar atrapats a la Vall de Boí amb un ramat d’unes setanta cabres. Segons van informar els Bombers, els fets van tenir lloc cap a les dotze del matí, quan els dos pastors van intentar rescatar pel seu compte el ramat, bloquejat des del dia anterior en una zona de Taüll abrupta i de difícil accés. Com a conseqüència, els cabrers van relliscar i es van quedar atrapats entre els animals, per la qual cosa van requerir els serveis d’emergència per sortir del lloc. Després que una unitat terrestre localitzés la zona en la qual es trobaven els pastors i els animals, ubicada entre Taüll i el balneari de Caldes de Boí, els Bombers van activar l’helicòpter a les 15.00 hores i van rescatar els pastors, que es trobaven il·lesos.

Tanmateix, la difícil maniobra d’actuació al terreny, amb un desnivell de 150 metres, va fer que només poguessin ser alliberades un parell de cabres, que havien d’extreure una a una amb un sistema de cordes. Al tancament d’aquesta edició, la resta del ramat seguia atrapat, a l’espera que es fes càrrec del trasllat una empresa especialitzada.

Els cabrers van intentar rescatar el ramat i van relliscar fins a quedar obstaculitzats

D’altra banda, els Bombers van rescatar pocs minuts abans de la una del migdia un boletaire de setanta-tres anys i veí de Sort que va tenir una lipotímia al terme municipal de Rialp. L’avís d’emergència es va rebre a les 12.54 hores, quan l’home va començar a trobar-se malament, i fins al lloc es va desplaçar un helicòpter dels GRAE, que va traslladar la víctima fins a l’hospital de Tremp. Així mateix, els Bombers van traslladar l’acompanyant del malalt fins al seu cotxe.

tracking