SEGRE

POLÍTICA LOCAL

UA perd la majoria absoluta al consistori de Vielha

Un edil del govern passa a l’oposició

El grup d’UA, al ple del mes d’agost passat.

El grup d’UA, al ple del mes d’agost passat.L. RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unitat d’Aran (UA) ha perdut la majoria absoluta a l’ajuntament de Vielha, on fins ara tenia set dels tretze edils del consistori. El que va ser tercer tinent d’alcalde, Rufino Martínez, ha renunciat als seus càrrecs al govern local i ha abandonat el grup municipal, però no l’escó al ple. Ha passat a ser regidor no adscrit a l’oposició. El web municipal ja recull aquests canvis en la composició del consistori.

El govern d’UA, liderat per Juan Antonio Serrano, es queda d’aquesta manera amb sis membres, davant els set de l’oposició: cinc regidors de CDA, l’edil de Cs i Martínez com a regidor no adscrit. La decisió del fins ara tercer tinent d’alcalde de deixar el govern va arribar després del ple que havia d’aprovar la regulació dels pisos turístics a Vielha. El vot en contra de Martínez va fer que la proposta del govern fos rebutjada ja que no comptava amb la majoria absoluta que exigia la normativa (vegeu SEGRE del 23 d’agost).

Serrano va apuntar que Martínez ja havia votat anteriorment en un sentit diferent del de la resta del grup d’Unitat d’Aran i va afegir que en ocasions faltava a les sessions. L’alcalde va valorar que perdre la majoria absoluta no impedirà tirar endavant els pressupostos en el ple del pròxim mes de novembre i obtenir acords per a altres qüestions.

tracking