SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Els jutjats lleidatans dicten dos sentències al dia per seguretat viària

L’any passat es van registrar 342 delictes de trànsit, un 5% més que el 2016 || Augmenten els imputats per conducció temerària i per conduir sense carnet

Vista general de l’entrada principal de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vista general de l’entrada principal de la seu dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els jutjats lleidatans van dictar l’any passat una mitjana de dos sentències al dia per delictes contra la seguretat viària, la qual cosa representa el 31 per cent del total de sentències instruïdes en el conjunt del 2017 a Ponent. Segons el balanç de la Memòria de la Fiscalia, durant l’últim exercici es van registrar un total de 342 delictes de trànsit a la província de Lleida, un 5% més que el 2016. Un augment que s’atribueix a més imputació per conducció temerària i per conduir sense cap tipus de llicència, ja sigui per pèrdua de tots els punts, per retirada judicial o perquè el conductor mai havia obtingut el carnet.

Quant a les sentències, els tribunals lleidatans van dictar un total de 753, una xifra lleugerament inferior a les instruïdes un any abans. Per tipus de delicte, prop de 400 van ser per conductors que anaven al volant sota l’efecte de l’alcohol o les drogues, seguides de 284 sentències més per conduir sense carnet. Així mateix, l’any passat es van instruir diligències contra 342 lleidatans per presumptament haver comès algun delicte contra la seguretat viària. Per conducció temerària, els investigats es van quadruplicar en un any, al passar d’onze el 2016 fins a trenta-nou el 2017. També van augmentar considerablement els imputats per conduir sense carnet, amb un augment de l’11,3 per cent i 89 investigats. Descendeixen, tanmateix, altres conductes delictives al volant com són el consum d’alcohol i drogues, amb 189 imputats, un 4,5% menys, i l’excés de velocitat, amb una reducció del 41,7 per cent amb catorze lleidatans investigats.

Distraccions, velocitat, alcohol i drogues són les principals causes de les víctimes a la carretera

El mes de juliol passat, el fiscal de sala coordinador de Seguretat Viària, Bartolomé Vargas, va assegurar que el Ministeri Fiscal ha posat el focus en el que va denominar el “quintet de la mort” de la seguretat viària: mòbil, alcohol, drogues, psicofàrmacs i velocitat. Per a això, va instar a incrementar els controls policials per acabar amb la sensació d’“impunitat” entre els conductors i la relaxació que hi ha darrere del repunt de la sinistralitat.

L’any passat, quaranta persones van morir en accidents de trànsit a les carreteres lleidatanes, i des de la DGT i el Servei Català de Trànsit s’alerta que les causes d’aquesta sinistralitat es troben en la velocitat, l’alcohol i les drogues i l’ús del mòbil.

tracking