SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Lleida vol atreure turistes en autocaravanes amb una desena d'àrees d'aquí a dos anys

En municipis tant del pla com del Pirineu, mentre avancen projectes per a almenys dos més

Quaranta caravanes estacionades aquest cap de setmana a les Borges Blanques.

Quaranta caravanes estacionades aquest cap de setmana a les Borges Blanques.ELENA IBÁÑEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una desena de municipis de Lleida han habilitat àrees per a autocaravanes en els últims dos anys, mentre que existeixen projectes per construir-ne almenys dos més en els propers mesos. Ajuntaments de les comarques del pla i del Pirineu les impulsen per atreure un creixent flux de turistes que viatgen amb el seu propi allotjament sobre rodes. A més d’un lloc on estacionar, inclouen serveis específics per a aquest col·lectiu com preses de corrent i d’aigua, així com instal·lacions sanitàries on buidar els lavabos. Quaranta d’aquests vehicles es donen cita aquest cap de setmana en un trobada de la Unió Caravanista de Catalunya a les Borges Blanques (vegeu el desglossament).

La capital de les Garrigues és un dels últims municipis de Lleida que ha habilitat una àrea per a autocaravanes. També ho han fet des del 2016 Vielha, Tàrrega, Balaguer, Cervera, Artesa de Segre, Preixana, Gimenells, l’Albi i Bovera. La majoria les han construït l’últim any i s’afegeixen a altres que les havien obert anteriorment, com la Pobla de Segur i la Vall de Boí, entre d’altres. Per la seua part, Almacelles treballa en el projecte per instal·lar-ne una en el Parc del Vilot, mentre que Organyà confia a iniciar la seua aquesta tardor.

Entre els municipis que les construeixen, n’hi ha des de destinacions turístiques de muntanya que busquen ordenar l’estacionament de caravanes, fins a pobles del pla que busquen atreure turisme malgrat tenir pocs allotjaments. “Hi ha demanda”, valora l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, que assenyala que caravanes franceses estacionen en ocasions en el municipi i que volen aprofitar-ho amb un pàrquing senyalitzat amb l’oferta de restaurants i atractius com el Museu Mas Dordal.

L’interès pel turisme en caravanes es reflecteix en el volum de matriculacions. Segons dades de l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravàning, s’ha incrementat més d’un 347% en els últims cinc anys i va vorejar les 7.000 el 2017. Aquest any va marcar xifres rècord amb 871 al març i 857 al juny. La Unió Caravanista va assenyalar que molts dels seus propietaris són jubilats, encara que també proliferen entre persones d’entre 30 i 40 anys.

Quaranta allotjaments amb rodes estrenen el pàrquing de les Borges Quaranta autocaravanes i unes vuitanta persones procedents de tot Catalunya participen aquest cap de setmana en una trobada organitzada per la Unió Caravanista de Catalunya a les Borges Blanques. El municipi va celebrar ahir la inauguració oficial de l’àrea habilitada a prop de les dependències dels Mossos per estacionar aquests allotjaments sobre rodes. Una vegada a la capital de les Garrigues, van participar en visites guiades i degustacions de productes de la comarca que es prolongaran fins avui. La Unió Caravanista va assessorar aquest i altres consistoris lleidatans a l’hora de dissenyar l’àrea d’estacionament per dotar-la dels serveis necessaris per a aquest col·lectiu. També donen a conèixer aquestes instal·lacions entre els seus 2.700 associats.

Quaranta caravanes estacionades aquest cap de setmana a les Borges Blanques.

Quaranta caravanes estacionades aquest cap de setmana a les Borges Blanques.ELENA IBÁÑEZ

tracking