SEGRE

URBANISME OBRES

Guimerà millora les dos places principals, Major i de l'Església

Amb una inversió de 20.273 i 16.300 euros, respectivament

La plaça Major d’aquest municipi de la vall del Corb, una vegada finalitzades les obres.

La plaça Major d’aquest municipi de la vall del Corb, una vegada finalitzades les obres.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guimerà ha portat a terme obres a les dos places principals: la Major i la de l’Església, amb una inversió de 20.273 i 16.300 euros, respectivament. Les dos actuacions han comptat amb ajuts de la Diputació.

L’alcalde d’aquest municipi, Salvador Balcells, va explicar que com que es tracta d’un poble declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), han de mantenir l’arquitectura original dels diferents edificis i espais.

La qualificació de BCIN obliga a mantenir l’arquitectura original d’aquests espais

A la plaça Major, les obres s’han centrat a restituir les pedres de la part central perquè estaven molt fetes malbé a causa del pas del temps i pels vehicles.

El consistori ha aprofitat aquesta actuació per fer millores també als carrers adjacents. Per la seua banda, a la plaça de l’Església es porta a terme l’estabilització d’un mur de contenció pel perill que representava el despreniment de pedres. En aquest cas, els treballs tenen com a objectiu recol·locar els carreus que s’havien separat entre si.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament també ha arreglat recentment diferents camins amb una inversió que ascendeix a uns 50.000 euros.

tracking