SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Una nova avaria deixa parat un tren a Granyanella i afecta cinc trajectes

Una nova avaria a la línia de Manresa va deixar un tren aturat sobre la via a Granyanella i va obligar a fer transbords en autocars en cinc trajectes al matí. Aquesta incidència, la desena que provoca retards o cancel·lacions de combois des del mes de juny passat, va revifar les queixes dels usuaris per les deficiències d’aquest servei.

Un tren va anar a les 11.00 a remolcar el comboi avariat a Granyanella.

Un tren va anar a les 11.00 a remolcar el comboi avariat a Granyanella.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un tren avariat sobre les vies de la línia de Manresa va deixar tirats ahir a Granyanella els quinze passatgers que recorrien el primer trajecte del dia amb sortida de Cervera a les 6.55 en direcció a Lleida. Van haver de baixar a mig camí entre Tàrrega i Cervera i anar uns 800 metres per camins fins al lateral de l’A-2, on els esperava un autobús per portar-los a l’estació de Tàrrega i, allà, un tren que havia sortit de Lleida a les 6.24 i havia parat a Tàrrega després de l’avís del tall de via els va portar a la capital del Segrià. De forma successiva van haver de fer-se quatre trajectes més en bus (almenys una part de dos entre Cervera i Lleida i dos més entre aquesta última localitat i Barcelona), amb més de cent usuaris afectats. Finalment, un tren va arribar a les 11.00 hores a remolcar el que estava avariat, la qual cosa va permetre restablir la circulació. Dos dotacions de bombers i dos patrulles de la policia de Tàrrega es van desplaçar fins al tren avariat per prestar assistència als passatgers en cas que la necessitessin. Protecció Civil va activar la prealerta del pla d’emergències Ferrocat. Aquesta incidència va provocar noves queixes dels usuaris. Des del juny hi ha hagut deu incidències amb retards i la suspensió de vuit trajectes, segons dades de Rodalies. Així doncs, viatgers que esperaven a Tàrrega van mostrar malestar per les nombroses avaries i incidències en aquesta línia.

El tren en direcció a Barcelona havia d’arribar a les 9.30 hores a la capital de l’Urgell, però passades les 10.00 encara no havia arribat el servei de transport alternatiu per carretera. Una passatgera havia de portar la seua mare a l’hospital i una altra tenia classes. Els afectats van coincidir que “va de mal en pitjor i no podem fer-hi res”. “Ja molesta haver d’aguantar un trajecte de més de tres hores com per tenir avaries cada dos per tres”, van afegir. A Mollerussa, el tren a Lleida que havia d’arribar a les 11.00 no ho va fer, i els viatgers van haver d’esperar una hora l’autocar noliejat per Renfe. Es van mostrar indignats al no rebre informació. Molts van decidir prescindir d’aquest transport alternatiu, van creuar la via i van anar a agafar un autobús a la nova terminal al davant de la de tren. A la mateixa hora en què va arribar aquest autobús, també va passar el de Renfe, que va recollir els que van optar per esperar el tren. Al juny, els alcaldes de municipis ubicats a la línia de Manresa van insistir en les seues crítiques a les deficiències del servei, mentre que un estudi apunta que l’operativa de Renfe a Catalunya és la que rep menys aportacions de l’Estat.

Un tren va anar a les 11.00 a remolcar el comboi avariat a Granyanella.

Un tren va anar a les 11.00 a remolcar el comboi avariat a Granyanella.SEGRE TÀRREGA

Un tren va anar a les 11.00 a remolcar el comboi avariat a Granyanella.

Un tren va anar a les 11.00 a remolcar el comboi avariat a Granyanella.SEGRE TÀRREGA

tracking