SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Segueixen buscant el boletaire perdut dimarts a Fígols i Alinyà

Un veí de Guissona de seixanta-vuit anys que es va desorientar quan anava amb un amic || Ampli dispositiu amb Bombers, Mossos, Agents Rurals i voluntaris

Imatge del centre de comandament dels Bombers des d’on es va coordinar el dispositiu.

Imatge del centre de comandament dels Bombers des d’on es va coordinar el dispositiu.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bombers, Mossos, Agents Rurals i voluntaris van buscar sense èxit durant tot el dia d’ahir el boletaire perdut des de primera hora de la tarda de dimarts a Fígols i Alinyà. Durant la nit els Bombers ha fet una recerca intensiva i aquest matí s'incorporen al dispositiu més efectius dels Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i un helicòpter amb càmera tèrmica.

El desaparegut és Narcís Cisquella, un veí de Guissona de 68 anys que és molt aficionat a la recollida de bolets. Durant tota la jornada es va desplegar un ampli dispositiu format per tres helicòpters (que el dia anterior no hi van poder participar pràcticament a causa de la boira que hi havia a la zona), una desena de dotacions de Bombers, així com els GRAE i el seu grup caní. També s’hi van sumar patrulles de la policia catalana, amb unitats de muntanya i canines, i els Agents Rurals. Així mateix, van comptar amb el suport de voluntaris.

L’home va desaparèixer a primera hora de la tarda de dimarts. Els Bombers van rebre l’avís a les 16.17 hores. Havia sortit a buscar bolets amb un company i no va tornar al vehicle. Els serveis d’emergències van mantenir contacte telefònic amb l’home, que s’havia desorientat. Li van fer una sèrie de senyals lluminosos però, malgrat que el boletaire els veia, es movia i no van poder trobar-lo. També el va localitzar un pastor, però al tornar de deixar les ovelles ja no el va trobar. El contacte es va mantenir fins a la matinada. Va passar la nit al ras. La recerca es va centrar en la zona coneguda com a Tossal dels Cossos.

D’altra banda, ahir es va evacuar a l’hospital de Tremp l’excursionista que dimarts va resultar ferida a Aigüestortes. La jove va passar la nit en un refugi després de la caiguda.

Veïns de la Segarra ofereixen la seua ajuda Veïns de Guissona i de Torrefeta i Florejacs, municipi del qual és originari el boletaire que va desaparèixer, es van oferir ahir com a voluntaris per col·laborar en les tasques de recerca. Els alcaldes de les dos localitats van mantenir contactes amb els responsables del dispositiu per oferir-los l’ajuda. La notícia de la desaparició ha provocat un gran impacte en aquestes dos localitats.

Imatge del centre de comandament dels Bombers des d’on es va coordinar el dispositiu.

Imatge del centre de comandament dels Bombers des d’on es va coordinar el dispositiu.BOMBERS

tracking