SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Una altra avaria suspèn 2 trens més a la línia de Manresa i els alcaldes exigeixen solucions

Un comboi parat a l’estació de Lleida i transbord de 25 viatgers entre la capital del Segrià i Cervera || La segona incidència d’aquest tipus en una setmana després d’un estiu amb nombroses cancel·lacions

Viatgers a l’estació de Tàrrega agafant l’autocar noliejat per Renfe per l’avaria d’un tren.

Viatgers a l’estació de Tàrrega agafant l’autocar noliejat per Renfe per l’avaria d’un tren.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nova avaria en un tren de la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona (R12) va obligar a suspendre ahir al matí dos trajectes més entre Lleida i Cervera i a transportar en autocars 25 passatgers. El comboi que havia de sortir de la capital del Segrià a les 6.24 es va avariar a l’estació, la qual cosa va obligar a cancel·lar tant aquest primer recorregut com el de retorn des de la capital de la Segarra. El transbord de viatgers va ocasionar retards d’entre 15 i 45 minuts. És la segona incidència d’aquest tipus en el que va de setmana, després que un tren parat sobre la via a Granyanella afectés cinc trens i obligués a utilitzar busos (vegeu SEGRE de dimarts). Quan es van assabentar de l’avaria, alguns viatgers que esperaven a l’estació de tren de Tàrrega van sortir corrents i van travessar la ciutat per anar a l’estació d’autobusos, agafar un autocar de línia i no arribar tard a Lleida. Van rebutjar esperar el que havia habilitat Renfe perquè, van dir, acostuma a arribar tard. Onze incidències en aquesta línia des del juny han obligat a habilitar busos per substituir una desena de trens. A les queixes dels usuaris es van afegir les dels ajuntaments. L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va afirmar que al marge d’avaries “no pot ser que un tren trigui tres hores i 20 minuts entre Lleida i Barcelona” i va proposar un “pacte d’institucions” per a una gestió unificada del transport públic.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va reclamar una reunió amb responsables de la línia “per demanar explicacions del que passa”. En el mateix sentit va parlar l’alcalde de Bell-puig i president del consell de l’Urgell, Salvador Bonjoch. “Hem de saber quines intencions tenen i si preveu invertir en millores.” Segons Bonjoch, “l’R12 se situa a l’època de postguerra”, mentre que el primer edil de Cervera, Ramon Royes, va assenyalar que “és un tren del segle passat i si no s’hi inverteix al final no l’utilitzarà ningú”. “És una de les línies més oblidades per Adif”, va valorar Francesc Lluch, alcalde de Sant Guim de Freixenet.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, es va declarar partidari de transferir la línia a la Generalitat, al considerar que obriria la porta a millorar-la i gestionar-la amb eficiència. El primer edil de Bell-lloc, Carles Palau, va subratllar que “el mínim que es pot demanar és un manteniment digne”. Per la seua banda, Comissions Obreres va fer públic un estudi que apunta a un augment del 4 per cent aquest any dels viatgers afectats per incidències en trens de rodalies de Catalunya. El sindicat va assenyalar que només s’ha executat un 15 per cent de la inversió prevista. El PSC de Lleida planteja completar traspassos ferroviaris de l’Estat a la Generalitat i demana al Govern català “més freqüències i millores” a la línia de Manresa.

tracking