SEGRE

SUCCESSOS ALARMA

Alarma a Alpicat entre propietaris de gossos per trossos de carn amb claus

Un veí ho va denunciar i l’ajuntament ho ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra perquè ho investiguin || Creuen que es tracta d’una gamberrada

Imatge del tros de llonganissa amb quatre claus.

Imatge del tros de llonganissa amb quatre claus.JOSEP MARIA FONT

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alpicat va posar ahir en coneixement dels Mossos d’Esquadra l’aparició de diversos trossos de llonganissa amb claus incrustats a la via pública, concretament a la plaça de l’Escorxador i voltants. Tot apunta que es tractaria d’un acte vandàlic. La seua aparició ha generat alarma entre els veïns, especialment d’aquells que tenen gossos ja que si els ingereixen pot causar-los la mort o ferits greus. El primer tros el va trobar dimecres a la tarda un veí del poble quan passejava el gos. “Un home em va dir que anés amb compte perquè havia vist un tros de carn amb claus. Vaig anar a veure’l i el vaig recollir”, va explicar ahir Josep Maria Font, que va afegir: “Em vaig sorprendre i em vaig indignar moltíssim quan vaig observar que hi havia quatre claus.” El veí va alertar els agents municipals i també va publicar un comentari al Facebook amb la imatge de la llonganissa que es va fer viral. Ahir a última hora de la tarda ja l’havien compartit més de 750 usuaris.

Els agents municipals també van informar que ahir al matí van trobar un segon tros, també amb claus incrustats. L’alcalde d’aquesta localitat del Segrià, Joan Gilart, va afirmar que “hem posat el cas en coneixement dels Mossos d’Esquadra perquè ho investiguin”. Gilart creu que es tracta d’una gamberrada, va assegurar que és la primera vegada que passa una cosa així i que mai han tingut queixes veïnals per molèsties originades pels gossos. L’alcalde va afegir que “probablement farem un ban per informar els veïns i demanem, especialment, els amos dels gossos perquè vagin amb compte”. En aquest cas, va recordar que les mascotes han de passejar lligades amb corretja.

La publicació d’un veí s’ha fet viral i ahir l’havien compartit més de 750 usuaris de Facebook

El mes de maig passat, l’associació Nova Eucària va presentar una denúncia davant de la Fiscalia pel presumpte enverinament de dos gats al complex d’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (Infec) i va demanar que s’investigués aquest cas.

Col·laboració ciutadana per un delicte de mal tracte animal Fa temps que diferents cossos policials, com els Mossos d’Esquadra, alerten a través dels seus perfils a les xarxes socials de casos similars. “Estigueu atents! Hem detectat salsitxes amb claus al passeig marítim de Calafell. Ajuda’ns a lluitar contra el maltractament animal. Truca al 112”, és un dels missatges que van publicar fa un parell d’anys.  Per la seua banda, la Policia Nacional va advertir a finals del mes d’agost a Twitter que en “alguns parcs” han aparegut salsitxes amb claus, encara que no va precisar en quines localitats. Així mateix, van reclamar col·laboració ciutadana per tal de frenar aquest atac a les mascotes. S’ha de recordar que en el cas que l’autor sigui identificat pot ser acusat d’un delicte de maltractament animal que comporta penes de presó.

tracking